Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ras vid brobygge i Umeå

Senaste nytt i Expressen TV
Det har skett ett ras vid brobygget över Umeälven i Umeå.Foto: Jan Färingö / SVT
Trafikverket varnar för att föremål kan komma flytandes nedströms.Foto: Jan Färingö / SVT

Det har skett ett ras vid brobygget över Umeälven i Umeå. 

En person har skadats i samband med olyckan.

Och nu varnar Trafikverket att föremål kan komma flytandes nedströms. 

Den skadade mannen kunde själv ta sig till ambulansen, skriver SVT Västerbotten. Mannen uppges ha en fått en axelskada och händelsen betecknas som en arbetsplatsolycka. 

Smällar har hörts, och vittnen har sett bråte falla ned från brobygget i älven. SVT:s reporter på plats uppger att ställningen som håller uppe bron har ramlat ned i älven och att balken som håller uppe bron ser knäckt ut.

Enligt Trafikverket kan orsaken vara att en balk hamnat fel.

– Det är en brobalk som vid lansering har gått framåt okontrollerat, säger Gerhard Barrestål, projektledare på Trafikverket, som befinner sig på plats vid brobygget, till SVT.

– Det är klart att det är illa för det här projektet men jag kan egentligen inte säga mer än så just nu, fortsätter han.

Enligt Barrestål finns det just nu ingen omedelbar risk för fler ras men det håller på att undersökas noga. Delar av området kommer att spärras av.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.