Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rapparen: Någon annan utgav sig för att vara jag

Rapparens version är att han inte överhuvudtaget befann sig på platsen i samband med den misstänkta våldtäkten Foto: Janne Åkesson / Swepix
Rapparens version är att han inte överhuvudtaget befann sig på platsen i samband med den misstänkta våldtäkten Foto: Janne Åkesson/Swepix

En känd rappare anhölls misstänkt för delaktighet i en gruppvåldtäkt men släpptes då tingsrätten inte fann skäl att häkta honom.

På sociala medier bedyrar rapparen nu sin oskuld och menar att någon annan utgett sig för att vara honom.

Rapparen skriver att han och hans anhöriga mordhotats.

Under natten till i torsdags larmades det om en misstänkt gruppvåldtäkt i Hässelby i västra Stockholm. 

Under natten till i torsdags larmades det om en misstänkt gruppvåldtäkt i Hässelby i västra Stockholm. Tre personer anhölls som misstänkta – varav en är en känd rapartist. Artisten begärdes häktad och under lördagen hölls häktningsförhandling. Då beslutade Stockholms tingsrätt att han inte skulle häktas.

– Domstolen kom fram till det inte fanns några skäl att häkta min klient. Jag antar att polisutredningen mot min klient nu kommer att läggas ned, säger mannens advokat.

Rapparen bedyrar sin oskuld 

Nu skriver rapparen om händelsen på sociala medier där han bedyrar sin oskuld och berättar att han fått spendera tre nätter i arresten.

Rapparens version är att han inte överhuvudtaget befann sig på platsen i samband med den misstänkta våldtäkten – att det i stället är någon annan som utgett sig för att vara honom.

Rapparen fördömer det misstänkta brottet och hoppas det klaras upp

Utredarna har enligt rapparen beslagtagit hans telefon och tömmer den på information. Rapparen menar att telefonens platsinformation kommer att visa att han inte befann sig där den misstänkta våldtäkten ägde rum.

Han fördömer det misstänkta brottet och hoppas att det ska klaras upp för kvinnans skull.

Han berättar att han vuxit upp omgiven av kvinnor och att han aldrig skulle tvinga sig på en kvinna eller kunna se på medan andra gör det.

Han skriver också att han själv och hans anhöriga fått ta emot mordhot efter att det kommit ut att han blivit frihetsberövad som misstänkt för brottet.