Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rapartist överlämnar sig själv till polisen

Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

En berömd rappare har överlämnat sig själv till polisen, rapporterar Aftonbladet.

Han är misstänkt för inblandning i en grov misshandel.

På sin Instagram skriver rapparen att han är oskyldig.

För en dryg vecka sedan kunde Expressen avslöja att rapparen var efterlyst, misstänkt för inblandning i en misshandel den 13 januari i Husby i nordvästra Stockholm.

Rapparen ska ha suttit i en bil tillsammans med en annan person. De två började bråka och två förbipasserande män gick det för att de undrade vad som hände, enligt misstankarna.

Rapparen ska då ha blivit upprörd och kontaktat andra personer, som ska ha kommit till platsen. Vissa av dem bar på tillhyggen.

Medlem i ”Husbys hyenor”

Personerna som undrade vad bilbråket handlade om blev sedan utsatta för en grov misshandel. Tre män kunde gripas och sedan häktas för brottet. Rapparen greps aldrig, men efterlystes för inblandning i våldsdådet.

Han är tidigare dömd för grov misshandel och grovt vapenbrott. På Spotify har han miljoner spelningar. Låttexterna handlar ofta om kriminalitet och droger.

Enligt polisens underrättelser är artisten medlem i det kriminella nätverket ”Husbys hyenor”. Gänget var inblandat i en dödlig konflikt med grupperingen ”Filterlösa grabbar” från Rinkeby i fjol.

Fyra mord under förra sommaren kopplas av polisen till konflikten – bland annat sköts den utpekade ledaren för FLG till döds i en park i Rinkeby den 13 augusti. 

På sin Instagram skriver rapparen att han överlämnat sig till polisen och att han är oskyldig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.