Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rånare tvingade ner man i vattnet

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Natten mot lördag blev en man i 40-årsåldern brutalt rånad i Sundsvall.

Rånarna ska ha tvingat mannen att ställa sig i det kalla vattnet.

Polisen söker nu efter tips från alla som kan ha sett något kring fallet.

På fredagsnatten skulle mannen ta den sista nattbussen från Navet i centrala Sundsvall. Ombord på bussen satt två män som under tvingade honom att gå av.

– Han ska sedan ha tvingats lämna ifrån sig sina värdesaker. Sedan tvingades han ställa sig i vattnet som låg bredvid busshållsplatsen, säger Maria Linné, RLC-kommunikatör vid polisen region Nord.

Vad som hände efter att mannen hamnade i vattnet minns han inte

– Hans första minnesbild efteråt är att han står vid Ortvikens pappersbruk.

Personalen på pappersbruket berättar till Sundsvalls tidning att mannen dykt upp och bett om hjälp. Han ska då ha varit kall och blöt.

Polisen vill ha tips

I nuläget har polisen ingen misstänkt för brottet och de ber alla som kan ha sett något att höra av sig.

– Vi vill komma i kontakt med alla som åkte busslinje 1 mot Alnö från Navet i Sundsvall klockan 03.15 natten mot lördag. Har man varit på plats vid Navet eller pappersbruket vid tillfället får man också gärna höra av sig, säger Maria Linné.

Polisen har inga uppgifter om att mannen behövde uppsöka vård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.