Rånare tvingade sitt offer att swisha pengar när han inte hade några kontanter. Men nu kan rånarna fällas på grund av tekniken.Rånare tvingade sitt offer att swisha pengar när han inte hade några kontanter. Men nu kan rånarna fällas på grund av tekniken.
Rånare tvingade sitt offer att swisha pengar när han inte hade några kontanter. Men nu kan rånarna fällas på grund av tekniken.
80 kronor kom rånarna över.80 kronor kom rånarna över.
80 kronor kom rånarna över.

Rånare tvingade man att swisha pengar

Publicerad

Är det rånarnas nya taktik?

Swischa till sig pengar från sina offer.

Under natten mot tisdagen tvingades en man i 25-årsåldern skicka över pengar till de som slog ner honom.

Men polisen undrar: Var det verkligen ett särskilt smart tilltag?

Rånet inträffade i det turisttäta Visby på Gotland, skriver hela gotland.se på nätet.

Det var där, natten mot i tisdags som en man i 25-årsåldern, blev överfallen mitt i centrala Visby.

Enligt tidningen var det två män som kom fram och frågade om han hade kontanter på sig.

När mannen sa nej, kom det brutala svaret. Han blev nerslagen och sedan tvingad att logga in på sin internetbank och swischa över pengar till någon av männens internetbank.

– Det rör sig inte om någon stor summa, de kom över 80 kronor, säger Ayman Abolaich, förundersökningsledare vid Gotlandspolisen, till helagotland på nätet.

Samtidigt ställer sig polisen frågan: Hur smart var rånet? Det syns nämligen vem som använt internettjänsten Swisch och vem som fått pengar till sitt internetbankkonto. Enligt tidningen har polisen en misstänkt gärningsman. Utöver en anmälan om rån misstänks två män för både misshandel och olaga hot.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag