En lastbil ska ha backat in i en butik i stadsdelen Östermalm i Stockholm. Foto: Janne ÅkessonEn lastbil ska ha backat in i en butik i stadsdelen Östermalm i Stockholm. Foto: Janne Åkesson
En lastbil ska ha backat in i en butik i stadsdelen Östermalm i Stockholm. Foto: Janne Åkesson
"En skandal att sånt kan ske mitt inne i stan", säger ett vittne. Foto: Expressen TV"En skandal att sånt kan ske mitt inne i stan", säger ett vittne. Foto: Expressen TV
"En skandal att sånt kan ske mitt inne i stan", säger ett vittne.  Foto: Expressen TV

Rån i guldbutik på Östermalm

Publicerad

En lastbil har backats in i en guldbutik i närheten av korsningen Birger Jarlsgatan/Engelbrektsgatan i centrala Stockholm.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

– Vi vet inte om förövarna kom över något. De flydde från platsen i en annan bil, säger Lars Byström, talesperson vid Stockholmspolisen.

Larmsamtalet inkom till polisen strax före tolv på torsdagen.

En lastbil ska ha backat in i en butik i stadsdelen Östermalm i Stockholm.

När polisen kom till platsen anträffades lastbilen i närområdet. Enligt uppgifter till polisen ska gärningspersonerna sedan ha försvunnit i en personbil.

Pistolliknande föremål

Det finns även uppgifter om att gärningspersonerna var beväpnade med pistolliknande föremål.

– Det var många vittnen på plats, och vi håller på att prata med dem just nu. Tekniker har precis anlänt till platsen, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

– Bilen, som man försökte forcera med, har tagit i beslag. Sedan har vi upprättat ett antal spärrplatser för att se om vi får tag på förövarna.

Lars Byström kan i nuläget inte säga om rånarna kom över något.

– Det är alltid svårt i ett inledningsskede att säga något. Det får affärsidkarna klara ut.

Ingen skadad fysiskt

Senare under eftermiddagen gick polisen ut med uppgifter att ingen person skadats fysiskt. Teknikerna skulle då börja undersöka brottsplatsen och den lastbil som gärningspersonerna använde.

Polisen har dessutom fått besked om att gärningspersonerna, som var minst två och maskerade, inte fick med sig något från butiken.

Rubriceringen är därför ändrad till försök till grov stöld.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag