Ella McDonald, 10, visar upp rekordkaninen Ralph. Foto: Bulls
Ella McDonald, 10, visar upp rekordkaninen Ralph.  Foto: Bulls

Ralph är världens största kanin

Publicerad
Uppdaterad
Ralph, 1, är inget vanligt husdjur.
Han väger nästan 20 kilo och är över en meter lång.
Det är ganska mycket - för en kanin.
Kaninen Ralph bor i brittiska Uckfield och är stolt innehavare av titeln ”Världens största kanin”. Det är en titel han verkligen förtjänar.
Han är bara ett år gammal med redan för stor för att matte Pauline Grant, 73, ska orka lyfta honom.
- Han är så stor. Man förstår inte riktigt förrän man försöker lyfta upp honom. Och han har verkligen bra aptit, säger hon till sajten Worldrecordsacademy.org.

Får matbidrag


Faktum är att kaninen äter så mycket att Pauline Grant knappt har råd att mata honom. Varje dag sätter han i sig ett lass av Weetabix-flingor, kex, äpplen, morötter, kål, majs, bröd och kaninpellets.
Men eftersom han är lite av en kändis står folk i kö för att få bidra med lite matpengar.
- Jag har ingen aning om hur stor han kommer bli, han kanske blir löjligt stor, men alla älskar honom och han får mycket uppmärksamhet, säger Pauline Grant.


"Varför vill min kanin inte äta?" Läs veterinärernas svar på läsarnas djurfrågor - klicka här!

Lisa Jannerling
Lisa Jannerling

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag