”Raketmannen” stal showen från diktatorn

Kim Jong-Un.
Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅN
På nordkoreanska kommunistpartiets 76-årsdag visade diktatorn Kim Jong-Un upp landets vapenarsenal på mässan ”Självförsvar 2021”.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En mystisk man i helblå dress stal all uppmärksamhet på sociala medier.
Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un talade vid mässan.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

På nordkoreanska kommunistpartiets 76-årsdag visade diktatorn Kim Jong-Un upp landets vapenarsenal på mässan ”Självförsvar 2021”.

Men efterspelet kom att handla om allt annat än de olika ballistiska missilerna, flyguppvisningen eller stridsvagnarna. 

I stället stal en mystisk man i helblå dress all uppmärksamhet på sociala medier, rapporterar New York Post.

Nordkorea brukar oftast fira sina högtidsdagar med pompa och ståt vid olika militärparader. Men i år valde det nordkoreanska kommunistpartiet och Kim Jong-Un att fira partiets 76-årsdag med en stor vapenmässa.

Men mitt bland alla vapen, tankers och missiler poserade en man med blänkande helblå dress och spetsig hjälm, en direkt kontrast till de andra militärerna som stod uppradade i mer traditionella olivgröna militärkläder, skriver New York Post. 

Det dröjde inte länge innan flera användare på sociala medier fick upp ögonen för mannen som i efterspelet stal showen.

Kallas för raketmannen

Under dagarna har den mystiske mannen benämnts med flera smeknamn. Han har bland annat kallats för ”Superhjälten”, ”Kapten DPRK” eller ”Den riktiga raketmannen”.

Mannen har ännu inte kunnat identifieras, men några experter har pekat på att han skulle kunna vara en fallskärmshoppare, enligt tidningen. 

Den statliga nyhetsbyrån uppgav innan nyhetsparaderna att en ”toppklassig fallskärmshoppare visade landningskunskaper och fladdrade den röda partiflaggan på himlen”. Men det är oklart om det är ”Kapten DPRK” de syftade på. 

Kim Jong-Un: Nordkorea utvecklar nya vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong Un har sagt att Nordkorea nu utvecklar nya vapen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.