Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raket dödade fyra pojkar på badstrand

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bilden på de lekande pojkarna togs av Expressens Kassem Hamadé.
Foto: Kassem Hamadé
En av pojkarna bärs bort efter raketattacken. Pojken dog.
Foto: Mohammed Talatene/REUTERS
Pojkarnas släkt i stor sorg. "Förbanna dig hela världen som står och tittar på våra döda barn utan att agera", säger Mohamad Bakr, pappa till en av de döda pojkarna.
Foto: Kassem Hamadé

GAZA. De fyra palestinska barnen slets i bitar av israeliska raketer när de letade efter krabbor på stranden i Gaza.

Dagen innan tog jag en bild av samma barn när de lekte på samma strand.

- Förbanna dig hela världen som står och tittar på våra döda barn utan att agera, säger Mohamad Bakr, pappa till en av de döda pojkarna.

Kusinerna Ismail, Ahed, Zakaria och Mohamad Bakr var pojkar i tioårsåldern. Deras pappor är fiskare och de bor på stranden nära de finaste hotellen i Gaza.

Jag satt på hotell Al-Deiras uteservering och tog en bild på dem när de lekte på stranden. Ismail, Zakaria och Mohamad var snabbare än Ahed, som hamnade utanför bilden. Ismails pappa stod en bit bort på stranden och kastade sitt fiskenät. En perfekt bild av livet bortom kriget.

Minst tre israeliska krigsfartyg patrullerade hela tiden längs Gaza kust och avfyrade raketer mot mål i Gaza.

- De leker alltid på stranden. I går kom Ismail hem och hade med sig en levande krabba. Han kastade krabban på mig och ville att den skulle bita mig. Han skrattade och lekte, säger Ismails pappa Mohamad Bakr.

Ismail och hans kusiner Ahed, Zakaria och Mohamad dödades i dag. De slets i bitar av israeliska raketer som avfyrades från krigsbåtarna ute på havet.

Det skedde en dag efter det att Hamas avvisat Egyptens medlingsbud om vapenvila, ett förslag som Israel accepterade. Hamas svarade med raketer på det egyptiska förslaget - och det ledde till att Israel återupptog sina attacker. Underhandlingar om eldupphör pågår bakom kulisserna i Kairo, men under tiden fortsätter kriget med full kraft.

- Förbanna dig Israel, förbanna dig USA, förbanna dig arabvärlden och hela världen som bara står och tittar på våra döda barn utan att agera, säger Mohamad Bakr när hans står med sina släktingar och väntar på sin sons sargade kropp utanför bårhuset på al-Shifa-sjukhuset.

Attacken skedde några meter från ett par av Gazas journalisthotell. Ett område som borde vara säkert. När jag satt på al-Deiras uteservering i går och såg hur barnen busade på stranden kände jag en stor glädje. En glädjegivande bild av barnens starka vilja att leka och leva.

- Jag satt hemma när min kusin rusade in och sa att Ismail och hans kusiner var döda. De är små barn och inte soldater. De leker varje dag på stranden. Varför döda små barn? säger Mohamad Bakr med tårar i ögonen.

Barnens döda kroppar flyttades omgående till al-Shifa-sjukhuset. Det är stadens enda fungerande sjukhus. De behövde inte transporteras till akuten. De hamnade på bårhuset direkt.

- Jag var inne på bårhuset och såg dem. Deras kroppar är sargade. Israel vill krossa oss genom att döda våra barn. Jag säger att vi har en motståndsrörelse som står bakom oss. Vi ska hämnas, säger Ismails pappa Mohamad.

Före attacken mot barnen hade dödssiffran passerat 210 sedan kriget började för tio dagar sedan.

Den israeliska armén har startat en undersökning för att utreda hur det gick till när barnen dödades.

- Enligt preliminära uppgifter var Hamas-terrorister målet för den här attacken. De rapporterade civila dödsoffren i attacken är ett tragiskt resultat, säger militären enligt AFP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.