Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ragnar Dahlberg slutar som programledare för Go´Kväll

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Nej! Nej, nej." Det svarar Ragnar Dahlberg på frågan om han är villig att fortsätta jobba med Go´Kväll i Umeå. "Jag blir kvar här i Östergötland".
Foto: Magnus Jönsson

NORRKÖPING. På fredag sänds det sista avsnitten av Go' Kväll från SVT:s studio i Norrköping. Det blir även Ragnar Dahlbergs sista kväll som programledare för caféprogrammen i tvåan. Ett jobb som han har haft i 24 år. 

- Det känns lite märkligt, säger Ragnar Dahlberg.

1972 kom Ragnar Dahlberg till Sveriges Television i Norrköping för att lära sig att göra TV. 

 – Jag hade bara tänkt stanna kvar något år som mest, säger han.

 Ragnar Dahlberg blev kvar längre än så.

 Men nu är det snart slut i rutan för Ragnar. På fredag sänds sista studioprogrammet från SVT i Norrköping. Go’ Kväll ska i fortsättningen bara sändas från Umeå. 

 – Det är en epok som går i graven, säger Ragnar Dahlberg.

 I tio år har programmet sänts från Norrköping och från Umeå. Innan dess var det café Norrköping i 14 år. Under alla de här åren har Ragnar varit programledare. 

 – Så någon hoppjerka är jag inte precis, säger han.

 När studiolamporna släcks för gott på fredag kväll, så är det även slut för Ragnars roll som programledare. Han var med på första produktionen i Norrköpingsstudion och nu kommer han att vara med i det sista programmet i den sista produktionen, efter beslutet om att lägga ner.

 – Det har varit väldigt turbulent det här, säger Ragnar Dahlberg.

 Något erbjudande om att få följa med till Umeå och fortsätta sin roll som en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter, fick han aldrig.

 Hade han tackat ja och flyttat till Umeå om han hade fått erbjudandet?

 – Nej! Nej, nej. Så kul är det inte så att jag vill flytta till Norrland. Bo däruppe kan man ju inte. Jag blir kvar här i Östergötland, säger Ragnar Dahlberg.

 Den klassiska tv-studion där hundratals caféprogram har ägt rum kommer nu att lämnas över till Östnytt. Vad den ska användas till är inte helt klart. Men förmodligen kommer det att bli ett soffprogram i nyhetsformat, tippar Ragnar Dahlberg.

 Vad ska du göra nu?

 – Det finns en hel del som är på gång, men ingenting är klart än. Jag är inte orolig. Det är möjligt att det blir lite jobb åt SVT och vem vet, kanske att jag kan göra lite grejer åt Go’ Kväll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.