Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Raggarträff på äldreboende blev succé

Sommarfesten på Grönbodas äldreboende i Storå blev en stor succé i hela byn. Foto: Jennifer Sparrenhag
Initiativtagaren till raggarfesten, Elin Söderström, arbetar på äldreboendet. Foto: PRIVAT

Sommarfesten på Grönbodas äldreboende i Storå blev en stor succé i hela byn när de äldre fick åka raggarbilar på lördagen, som SVT var först att skriva om.

Elin Söderström, som jobbar på äldreboendet, tog själv initiativet till festen.

– Det var så fint att de ville ställa upp helt gratis och göra detta till en fin dag för de äldre, säger Elin Söderström till Expressen.

På Grönboda äldreboende i Storå blev sommarfesten på lördagen en stor succé. Inte bara på grund av det strålande vädret utan till störst del på grund av raggarbilar, som SVT var först att skriva om.

På Grönboda äldreboende i Storå blev sommarfesten på lördagen en stor succé. Foto: Jennifer Sparrenhag

Det hela började när Elin Söderström, som arbetar på Grönboda äldreboende, kom på idén om en raggarträff för de äldre utifrån att hon hade sett bilder från ett liknande evenemang, på ett annat äldreboende. 

Hon kontaktade sin chef om idén som direkt nappade på idén.

– Det är många här som varit intresserade av raggarbilar, och det har varit ganska stort i trakten. Lindesberg har mycket marknader och raggarträffar. Storå ligger utanför, då tänkte vi att vi fixar ihop egen raggarträff, säger Elin Söderström, som är initiativtagare och som arbetar på Grönboda äldreboende, till SVT.

Elin Söderström var initiativtagare. Foto: Privat

Sökte frivilliga på Facebook

Hon berättar att hon la ut ett inlägg på Facebook där hon sökte efter personer med raggarbilar som ville engagera sig i festen. Två månader senare hade Elin Söderström både hittat en matsponsor ett antal raggarbilar som tackat ja till sommarfesten. 

Upp emot nio bilar rullade in på byns gator under stor publiksuccé. Foto: Jennifer Sparrenhag

Dagen till ära bjöds det därför på korv med bröd under festen, och upp emot nio bilar rullade in på byns gator under stor publiksuccé.

– Vi hade ju skickat ut inbjudningar till anhöriga på äldreboendet inför festen, och det var jättemånga som kom. Många lokalbor från byn kom också för att titta. Alla äldre fick möjlighet att åka med i bilarna. Vi använde till och med en golvlyft för att hjälpa de som behövde. Det var så fint att de ville ställa upp helt gratis och göra detta till en fin dag för de äldre, säger Elin Söderström och fortsätter:

– Och om vi fick fint väder, de äldre fick till och med lite färg i ansiktet. Så roligt! fortsätter hon.