Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rädslan i Trumps innersta krets efter FBI-tillslaget

Husrannsakan mot Donald Trumps tidigare advokat Rudy Giuliani oroar den ex-presidentens allierade, uppger källor för CNN.

– Man är orolig för vad som ska hända härnäst, säger en källa till nyhetskanalen.

På onsdagen slog federala agenter till mot Rudy Giuliani, tidigare New York-borgmästare och Donald Trumps före detta advokat.

De gjorde en husrannsakan mot hans lägenhet och kontor och beslagtog hans dator. Giuliani utreds för misstänkta förfaranden in Ukraina före valet i fjol. Där ska han ha arbetat med att ta fram komprometterande uppgifter om Joe Bidens son Hunter Biden.

Tillslaget oroar Donald Trumps innersta cirkel, säger källor till CNN.

– Det var ett styrkebesked som skickade ett meddelande till Trump-sfären att fler saker kan vara på gång, säger en person som arbetar nära Donald Trump till nyhetskanalen.

Ogillar husrannsakan

Oron handlar om att det amerikanska justitiedepartementet ska ta till fler medel för att gå på djupet med den dåvarande presidentens förehavanden. Källan anser att husrannsakan var överdriven och mest gjordes för syns skull.

– Jag kan för Guds skull inte förstå varför man skickar sju FBI-agenter för att hämta en dator och en laptop.

Andra Trump-allierade tror att pressen på Giuliani, och det faktum att Donald Trump sa upp honom som advokat, kan leda till att den 76-åriga juristen vänder sig mot sin tidigare chef. 

Liknar med Michael Cohen

När Donald Trumps dåvarande hjälpreda Michael Cohen började utredas av polis 2018 så ändrade han åsikt om sin dåvarande chef – och blev en högljudd kritiker. Cohen dömdes senare för bland annat skattebrott.

– De allra flesta lojala personer har sina brytpunkter, säger en annan källa nära Donald Trump till CNN.

Robert J Costello, Giulianis försvarare, skriver i ett uttalande till CNN att Trumps allierade blir dåligt behandlade av rättsväsendet:

”Republikaner som är uttalade anhängare av president Trump utsätts för felaktiga anklagelser och metoder som tidigare använts mot gängkriminella och terrorister.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.