Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rade Kotur: Jag är utsatt för en komplott

"Spelkungen" Rade Kotur nekar till alla anklagelser. Han menar att han är utsatt för en komplott. 

- Jag har aldrig gett i uppdrag till nån eller några att mörda, säger Rade Kotur i förhör.

Rade Kotur förnekar bestämt att han beställt mordet på Ratko Djokic och mordförsöket på sin tidigare medarbetare.

 När det gäller Djokic förnekar han att han haft nåt över huvud taget att göra med honom.

"Han var totalt okänd"

 - Vi har aldrig, aldrig tagit en kopp kaffe tillsammans, aldrig suttit på samma ställe, aldrig pratat affärer, aldrig bråkat. Han har aldrig sagt nåt dåligt om mig som jag hört och jag har aldrig sagt nåt dåligt om honom. Så han var totalt okänd, säger Rade Kotur i förhör.

 Rade Kotur anser att de som pekar ut honom har fått instruktioner att göra det, och att det ska vara samma personer som tidigare försökt mörda honom.

Nekar till ekobrotten

 - Jag är svensk och har bott i Sverige i 34 år. Jag är skriven de sista sex åren i Tyskland. Jag bor mycket i Spanien och har en bostad i England. Mitt namn har aldrig förekommit i nån härva, nån polisrapport, varken här eller nån annanstans -  cigaretter, alkohol, vapen, tjejer, narkotika och så vidare. Mitt namn har aldrig förekommit nånstans, säger han i förhör.

 Rade Kotur nekar också till den omfattande ekonomiska brottsligheten i anslutning till hans företag RKC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.