Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddningstjänsten hindrades komma fram – bilar var i vägen

Händelsen inträffade på midsommardagen.
På Facebook har polisen skrivit om händelsen.
Polisen hyllar också flera av människorna på plats och som hjälpte till.

Den flicka i tioårsåldern som hittades i vattnet vid Slagstabadet i södra Stockholm har avlidit.

– En person har omkommit efter en händelse vid Slagstabadet i Botkyrka på lördagen, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

Räddningstjänsten fick in ett larm om ett drunkning under lördagseftermiddagen vid Slagstabadet i södra Stockholm.

Det var en flicka i tioårsåldern som hade anmälts saknad från stranden, och hon hittades senare i vattnet.

Hjärt- och lungräddning påbörjades och därefter fördes flickan till sjukhus med ambulanshelikopter.

På måndagen bekräftar polisen att en person har avlidit i samband med händelsen vid Slagstabadet på lördagen.

Anhöriga är underrättade.

Felparkerade bilar

Under söndagen skriver Polisen Botkyrka i ett inlägg på sin Facebooksida att felparkerade bilar stod längs vägen så att räddningstjänsten inte kom fram.

Nu riktar de en uppmaning till allmänheten:

”Tänk på hur du kan hjälpa till att förebygga olyckor. Var parkerar du din bil vid badet, är det värt att gå några meter extra så att de som ska rädda liv kommer fram. Tänk på hur du skulle känna eller om någon du kände var drabbad av olyckan och andra började filma dig.”, skriver polisen på sin Facebook sida.

Polisen: Tack du som hjälpte

Samtidigt vill de tacka för den hjälp de fick på platsen, när de enligt polisen själva, inte hade de resurser som räckte till. De riktar sig bland annat till en person som hjälpte till att hitta bilägare som blockerat vägen och andra som erbjöd sin hjälp.

”Tack du som hjälpte till att få folk att flytta sig så att ambulanshelikoptern kunde landa. Tack alla ni som reagerar när vissa ställer sig och filmar när det är andra som farit illa.”, skriver polisen.

Många hjälpte till i sökandet efter flickan

Hundratals personer uppskattas ha befunnit sig vid stranden när olyckan skedde. Expressen har varit i kontakt med en kvinna som såg insatsen. Precis som polisen vittnar hon om att många hjälpte till att söka efter flickan.

– Människor höll varandra i händerna och gick ner mot vattnet. Flera hoppade direkt i och började leta. Det var fint att se, säger hon.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.