Räddad av sitt ständiga stånd

Publicerad
Uppdaterad
Maurice, 32, har sitt envetna stånd att tacka för sin frihet.
Han är dömd till ett års fängelse för stöld.
Men så länge som Maurice lider av långvariga erektioner slipper han cellen.
Maurice utanför urologkliniken i tyska Biefeld.
Tysken Maurice skulle egentligen avtjäna sitt ettåriga fängelsestraff för stöld. Men anstalten vill inte ta emot honom förrän läkarna fått bukt med hans erektionsproblem. Och problemet är inte svårigheter att få erektion - utan att hans erektion inte försvinner. Maurice kan ha stånd i upp till tio timmar. - Då jag mätte min vän var han 30 centimeter och styv som en gurka. Och inte ens min käresta kan få ned den, säger han till danska Ekstrabladet.

Opererade ut blodet

När problemet återkom fem dagar i rad sökte Maurice läkare och fick diagnosen priapism, en förlängd och smärtsam erektion. Läkarna tömde blod ur hans penis för att få bort erektionen, en operation som tog en halvtimme. Men effekten höll bara i sig i fem minuter. Enligt Ekstrabladet anser läkarna att de inte kan göra mer och har därför skickat hem honom.

Ett akut tillstånd

Läkaren Stefan Arvér, verksamhetschef för sexualmedicinskt centrum vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, berättar att priapism är ett akut tillstånd. - Det kan leda till vävnads-skador och impotens om det inte behandlas, men det brukar vara snabbt åtgärdat. Men så länge som problemet inte är löst går Maurice fri, enligt myndigheternas talesmän. - Vi kan inte ta in honom förrän sjukhuset går i god för hans allmäntillstånd. Men när de gör det hämtar vi honom direkt, säger Harald Krahmöller.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag