Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rachel satte i halsen – räddades av sin hund

Mollypops är en springer spaniel som den på bilden. Foto: Eric Isselãéâ E

LONDON. Rachel Hayes, 40, satte en godisbit i halsen – och kunde inte slå larm.

Räddningen blev hunden Mollypops, som utförde Heimlichs manöver på sin matte, skriver Daily Mirror.

Dramat hemma i Drefach Felindre i Wales hade kunnat slutat riktigt illa för Rachel Hayes.

Efter att ha stoppat en godisbit i munnen fastnade den i halsen och ville inte lossna. Rachel Hayes försökte förtvivlat andas men det gick inte. Hon var dessutom oförmögen att slå larm till någon, eftersom hon inte fick fram ett ljud.

Hunden gjorde Heimlich-manöver

Men hunden Mollypops insåg att något var på gång att gå riktigt snett och försökte hjälpa sin matte.

– Hon bara fortsatte gå runt mig eftersom hon såg att jag försökte få ut något ur halsen. Men jag bara fortsatte att fösa bort henne för jag kunde inte riktigt andas. Då kom Mollypops upp bakom mig, satte tassarna mot mig och slog till mot ryggen med sådan kraft att godisbiten kom ut, säger hon enligt Daily Mirror.

Rachel Hayes brast ut i gråt och insåg att hon just blivit räddad till livet av hunden.

– Jag tror att hon är glad att jag lever, annars hade hon varit helt ensam. Men jag tror inte att hon riktigt förstår vad hon gjorde, säger Rachel Hayes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.