Hon sluter sina ögon och går helt upp i rytmen när hon börjar spela. Det är en trotsig handling i Kasiva Mutuas hemland Kenya, där det är tabu för kvinnor att trumma. Men för den kända slagverkaren har trummande aldrig handlat om sex eller genus – även om det gjorde det för dem som försökte stoppa henne.
– Som kvinnlig slagverkare har jag ställts inför tonvis med problem. Men, hallå, jag är här, du kan inte tänka dig hur superlycklig jag är. Det känns så bra när jag spelar trumma, hela jag blir upplyft, säger hon.
Att trumma har varit förbjudet för kvinnor
I dag är det stor efterfrågan på hennes upplyftande rytmer på musikfestivaler och i inspelningsstudior runt om i världen.
Hon har så mycket talang och verkar inte anstränga sig. Men den 29-åriga trummisen har vuxit upp i en del av världen där det ofta är förbjudet för kvinnor att spela ett så symboliskt potent musikinstrument, så hon har fått arbeta hårt för att bli erkänd.
– Att trumma har varit tabu för kvinnor i Afrika. Det är problematiskt för vissa människor att jag gör offentlig karriär som slagverkare och försörjer mig på det, säger Kasiva Mutua.
– Man har slitit sönder mina trummor där jag repeterat. Jag har offentligt fått frågan varför jag ställer en trumma mellan mina ben. En man frågade mig en gång hur jag kunde göra det, efter det samtalet fick han mig att känna mig smutsig för att jag ställde något mellan benen.
– I det ögonblicket sågs jag som ett sexobjekt och det kändes inte bra, säger hon.
Han fick mig att känna mig smutsig för att jag ställde något mellan benen

Men hon gav inte upp. Hon hade lärt sig traditionellt trumspel av sin mormor och ställde upp i lokala tävlingar – där hon mot alla förväntningar vann priser och erkännande.
"Kvinnor kan göra allt vad de vill"
Det gick inte att stoppa Kasiva Mutua. Hon och hennes blandning av afrobeat, reggae, jazz och kenyanska rytmer är en central del av Nilen-projektet, ett initiativ som förenar människor längs Afrikas längsta flod. Hon är också medlem av TED-nätverket och håller föredrag tillsammans med andra globala ”inspirerande visionärer”.
Och hon använder sin energi och sitt kända namn i och utanför Kenya till att uppmuntra unga kvinnor att ägna sig åt musik med syftet att inspirera kvinnoband.
– Kvinnor kan göra allt vad de vill, säger hon.

Men hon anser att publiken inte ska bry sig om hennes identitet utan fokusera på hennes musikaliska skicklighet.
– Det handlar inte längre om kön utan om framförande, säger hon Kasiva Mutua – och tillägger att vissa ser henne som vägröjare eller helt enkelt som trummis, medan andra fortfarande inte vet hur de ska förhålla sig till henne.
– Så det är rätt förvirrat. Men jag kan säga att det känns bättre nu. För jag känner att när man en gång har bevisat för världen att man bara är en människa som gör ett fantastiskt jobb, då tenderar folk att acceptera en, säger hon.
Det handlar inte längre om kön utan om framförande
Hon passerade en större milstolpe 2014 när hon blev utvald att tillsammans med andra artister representera sitt land på den årliga Smithsonian-festivalen för folkmusik i Washington. Hon säger att det markerade en ändring i kenyanernas attityd.
– Jag tror att vi blir bättre på att lämna tabufrågan och att i stället ägna oss åt musiken och underhållningen, säger hon.


"Det är som att jag svävar i luften"
Kasiva Mutua säger att hennes uttrycksfulla framträdanden innebär att hon lämnar kvar en bit av sig själv hos publiken varje gång hon är på scen. Men att de samtidigt ger henne viljekraft att uppnå andra saker i livet. Och trumspelet gör henne naturligtvis lycklig.
– När jag spelar är jag på en mycket, mycket bra plats. Jag känner inte av några bekymmer. Det är som att jag svävar i luften någonstans, och det är mycket fridfullt där uppe, säger hon.
Reportageprojektet "As Equals" är ett unikt samarbete mellan CNN och Expressen TV. Projektet finansieras av Europeiska journalistikcentret via dess bidragsprogram för Innovation inom utvecklingsreportage.