Barnäktenskap är djupt förankrat i Jemen, en symbol för förlamande fattigdom och en djupt konservativ kultur. Det är en traditionell sedvänja som kommer till uttryck i talesätt som ”gift dig med en åttaårig flicka, hon är garanterad”, alltså att barnet är garanterad oskuld.
Det tre år långa inbördeskriget i landet har bara förvärrat problemet. I dag gifts mer än två tredjedelar av de jemenitiska flickorna bort innan de fyller 18, ett chockerande ökning från bara hälften av flickorna före konflikten.
Men Halima med sitt snabba skratt och smittande leende har bestämt sig. Hon vill inte vara en del av den statistiska ökningen.
– Jag går i femte klass. Jag vill gå ut skolan. Jag vill bli doktor, om Gud så vill, säger Halima.
Hon är fortfarande klädd i sin skoluniform, en skogsgrön abaya, alltså fotsid klädnad, och vit sjal.
– Många av mina skolkamrater är bortgifta. En av mina vänner hoppade av skolan. Jag frågade varför och hon svarade: ”För att mitt bröllop är i morgon”, berättar hon.
Det är ett öde Halimas syster Kafa inte lyckades undgå. Hon gifte sig med en 15 år äldre man när hon var bara 13 år.
– Om jag hade fått välja, skulle jag ha gått i skolan och fått en utbildning. Jag ville inte gifta mig. Jag tvingades. Som barn hade jag inget att hämta i ett äktenskap, säger Kafa.

Kafa, 17, har fyra barn
Kafas ansikte är täckt av en slöja. Hennes man gav henne tillstånd att tala med CNN, men själv vägrade han att uttala sig.
Fyra år och fyra barn efter bröllopsdagen har Kafa, som nu är 17, många varningens ord att säga sin syster.
– Jag led så mycket vid varje födsel, säger hon när vi träffas i hennes föräldrahem i utkanten av huvudstaden Sanaa, en timme från platsen där hon bor med sin man och sina döttrar.
Unga kvinnor löper mycket högre risk än andra kvinnor att drabbas av komplikationer och att dö under havandeskapet, enligt Världshälsoorganisationen.
– Varje förlossning gjordes med kirurgiskt ingrepp. Jag låg kvar på sjukhuset mellan sju och tio dagar varje gång, säger Kafa.
Deras pappa Abdullah är arbetslös grovarbetare. Han säger att han har 17 munnar att mätta: barn, barnbarn, släktingar.
Jag ber dig förlåta mig för att jag gifte bort dig när du var så ung
Fick en hemgift på motsvarande 16 000 kronor
Det blir allt vanligare att fäder som Abdullah gifter bort sina döttrar för att slippa kostnaderna att ta hand om dem. Och för att få en hemgift som går till att betala högre levnadskostnader under kriget eller till att betala skulder. Abdullah fick en hemgift på motsvarande 16 000 kronor för Kafa.
Han säger att han beklagar beslutet. Men det hindrar honom inte från att planera Halimas bröllop – även om han ännu inte hittat en lämplig friare.
– Jag ber dig förlåta mig för att jag gifte bort dig när du var så ung, säger Abdullah till Kafa.

– Jag behövde pengar till att försörja familjen. Jag gifte bort dig så att dina systrar och din mamma skulle kunna leva. Jag blev tvungen att välja, så nu ber jag dig förlåta mig, säger han.
Många jemenitiska föräldrar ställs inför denna hårda verklighet: att få hemgift för sina döttrar för att kunna betala mat och sjukvård – eller att låta sina andra barn lida.
– Matpriserna har skjutit i höjden med upp till 200 procent och levnadskostnaderna har stigit med minst en tredjedel. Så många döttrar har gifts bort av familjer som tidigare inte skulle ha drömt om att göra det, säger Nadine Drummond, en talesperson för Rädda Barnen i Jemen.
LÄS MER: Unikt samarbete för kvinnors rättigheter
8,4 miljoner är bara ”ett steg” från hungersnöd
Nästan två miljoner barn lider av akut undernäring i Jemen, enligt Unicef. Och hela en miljon människor har drabbats av kolera. Kriget har vållat båda problemen. Enligt FN har mer än 5 500 civilpersoner dödats i Jemen sedan mars 2015, då en koalition ledd av Saudarabien inledde en militär offensiv mot de Iranstödda Houthi-rebellerna i landet.
Det är svårt att få in hjälp och drivmedel på grund av restriktioner vid gränserna, som ibland är helt stängda. Ungefär 11,3 miljoner människor är i akut behov av humanitär hjälp och 8,4 miljoner är bara ”ett steg” från hungersnöd, enligt FN.
Mark Lowcock, samordnare för FN:s nödhjälp, varnade i november för att Jemen ”kommer att bli den största hungersnöd världen har sett på många decennier”.
Alla dessa faktorer har förvärrat problemet med barnäktenskap som länge har varit en plåga i Jemen, ett av några få länder i regionen som inte har en lagstadgad minimiålder för äktenskap. Med ett inbördeskrig i full gång och med en statsförvaltning som knappast fungerar alls är det osannolikt att lagstiftning kommer att ändra något för Jemens barnbrudar inom den närmaste tiden.
Nio år unga flickor gifter sig
Barnen som gifter sig blir allt yngre. Runt 44 procent av flickorna blir nu bortgifta innan de fyller 15, enligt en Unicef-undersökning. Den här utvecklingen blir allt starkare, nio år unga flickor gifter sig, enligt Meritxell Relano, Unicefs representant i Jemen.
– Det finns inga jobb i landet. Inget jordbruk. Hälsovården och utbildningen har brutit samman eller håller på att bryta samman, säger hon.

Efter tre år av krig tar nu familjer som drabbats av fattigdom och matbrist till desperata åtgärder för att överleva.
– Tyvärr ser många jemeniter tidigt äktenskap som en dygd. Kriget har gjort det värre, säger den jemenitiske barnrättsaktivisten Ahmed Al-Qureshi.
Abdullah säger till CNN att han är medveten om sina döttrars drömmar och aspirationer, men att han inte har något val.
– Det pågår ett krig. Raketer flyger över våra huvuden, våra hus rasar, våra hem skakar varje gång det är ett bombanfall. Så vad kan jag göra? Jag har inget annat val än att gifta bort mina döttrar tidigt, säger han.
Vi trodde att vi skulle gifta oss när vi blir äldre, 22 eller 25, inte när vi är unga. Det fungerar inte att gifta bort barn
Lärarna är de enda som håller upp landets skolsystem
Under besöket i föräldrahemmet tar Kafa över bakningen av huvudmålet, jemenitiskt malawah-bröd, medan hennes barn leker med några katter i köket. Plastdunkar står uppstaplade i ett hörn, de används när familjen varje dag måste gå och hämta dricksvatten. Metallskrot ligger på den stenlagda gården i mitten av familjens tvårumshus. Halima delar ett av rummen med nio av sina syskon.
Kafa vill att hennes fyra döttrar och hennes yngre syster ska få ett annat öde: utbildning, chans till en bättre framtid, ett val.
– De ska gifta sig när de vill, inte när jag vill. Jag kommer aldrig att gifta bort dem när de är unga, säger hon.

Men allt eftersom kriget fortsätter att rasa verkar deras chans att få utbildning vara liten. Uppskattningsvis två miljoner barn går inte i skola i Jemen, där det intensiva bombandet har förstört 16 00 skolor, helt eller delvis. Lärarna inledde skolåret med en strejk i protest mot att de inte fått sina löner. Lärarna är de enda som håller upp landets skolsystem, som är nära att bryta samman.
– Det som kan förvärra problemet ännu mer är att skolgången helt har upphört i Jemens mest befolkade områden. Det får pojkar att gå ut i kriget som barnsoldater och leder flickor till tidiga äktenskap, säger Ahmed Al-Kureishi.
LÄS MER: De våldtagna kvinnornas revansch
"Jag vill inte gifta mig"
Halimas skola är fortfarande öppen, men många av hennes kamrater har slutat gå i skolan. En eftermiddag nyligen kunde vi se de återstående flickorna i hennes klass leka på den soliga öppna platsen utanför skolan. De var klädda i sina skoluniformer och dansade i ring.
– Vi vill inte gifta oss. Vill bli färdiga med våra studier, säger Halima.
– Flickor som jag som gifte sig när de var unga föder nu barn. Alla de här flickorna som är 11, 12, 13. De är så unga.
– De har ingen bra framtid. Vi skulle kunna bli äldre och bli lärare och läkare och sedan gifta oss. Vi trodde att vi skulle gifta oss när vi blir äldre, 22 eller 25, inte när vi är unga. Det fungerar inte att gifta bort barn, säger hon.

Halima ler när hennes föräldrar hämtar henne från skolan. Hon har en rosa ryggsäck över axeln. Hennes pappa tar henne i handen. De går hem tillsammans, småpratar om hur hennes dag har varit. De skämtar och skrattar.
Trots allt är Halima fortfarande optimist.
– Jag längtar efter en bra framtid. Jag vill inte få en framtid som de här andra flickorna. Jag vill inte gifta mig, säger hon.
Av: Hakim Alamasmari och Sarah El Sirgany, CNN
Reportageprojektet "As Equals" är ett unikt samarbete mellan CNN och Expressen TV. Projektet finansieras av Europeiska journalistikcentret via dess bidragsprogram för Innovation inom utvecklingsreportage.