Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hédi Fried utsågs till Årets kvinna 2020: ”Ett enda budskap – kärlek”

Foto: SVT / SVT

Premium: Hédi Fried överlevde Förintelsen och är den sista generationen kvar som kan vittna om vad som hände. Dessutom hamnade hon under förra året i politikens centrum efter ett löfte från Moderatledaren Ulf Kristersson.

När hon träffar Expressen, som utsett henne till Årets kvinna 2020, berättar hon om hoten, att åldras – och om att det brukar vända när det känns som mest hopplöst i världen. 

– Jag känner mig hedrad. På något sätt känns det som en bekräftelse på att det jag har gjort varit viktigt. Det är det fortfarande, säger hon om utmärkelsen.

LISTA: Här är årets kvinnor 2020 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Kan vi låta dottern köpa vårt hus till underpris?

Premium: Om rättvisa mellan barnen • Birgitta Piper: ”Gynna ett barn kan ha ett högt pris”

Gunilla von Platen nya jätteköp: Slott för 175 miljoner

Premium: Gunilla von Platen köper jättefastighet av Ericssons tidigare vd

Bli kvitt farligt bukfett – med små förändringar

Premium: Läkaren: Enkla knepen som funkar i vardagen