Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Qanon”-politikerns hämnd mot egna partiet

Kritiken mot Joe Bidens uttalande: ”Olämpligt”
Marjorie Taylor Greene sparkades från sina kommittéuppdrag i februari.
Foto: CQ-ROLL CALL / TOM WILLIAMS/CQ-ROLL CALL/SIPA U SIPA USA
Republikanen Marjorie Taylor Greene blev under våren uppmärksammad då hon gett stöd till konspirationsteorin ”Qanon”.
Foto: SIPA USA / AMANDA ANDRADE-RHOADES/SIPA USA SIPA USA

Marjorie Taylor Greene sparkades från samtliga kommittéuppdrag.

Nu har den så kallade ”Qanon”-politikern börjat kalla till meningslösa omröstningar i representanthuset – som hämnd, rapporterar The Hill.

Det var i början av februari som USA:s representanthus, på begäran av Demokraterna, röstade för att frånta republikanen Marjorie Taylor Greene från samtliga kommittéuppdrag. Detta då hon vid flera tillfällen gett stöd för olika konspirationsteorier – om allt ifrån skolskjutningar till den så kallade ”Qanon”-rörelsen. Hon har sedan dess tagit tillbaka flera av uttalandena.

Sedan dess har hon satt i system att kalla övriga ledamöter till omröstningar – vilket kräver att de släpper allt de sysslar med för att rösta. Enligt The Hill tyder det mesta på att omröstningarna är en hämnd.

”Förargad”

Hämndaktionen har inte bara retat upp Demokraterna utan även Taylor Greenes egna partikamrater. Bland annat uppges den republikanska ledamoten Ann Wagner fått springa från ett kommittémöte med en representant för USA:s centralbank, enbart för att delta i en obetydlig omröstning.

När The Hill frågade Ann Wagner hur hon kände sig fick de svaret:

– Förargad. Fru Greene har inte tre utfrågningar i dag som jag har.

”Hon har all rätt”

Trots ilskan inom det egna partiet finns det inget som ledamöterna kan göra för att stoppa de meningslösa omröstningarna.

– Hon har all rätt att göra detta, men på lång sikt tjänar du dig själv och dina väljare bättre genom att inte vara offensiv mot alla, säger republikanska ledamoten Tim Walberg till The Hill.

Marjorie Taylor Greene har inte velat kommentera omröstningarna till The Hill, men på Twitter har hon kritiserat sina belackare:

”Vissa medlemmar i det Republikanska partiet klagar över att jag trasslar till deras scheman. Jag ber inte om ursäkt för att jag stör insamlingsmöten och frukostar”, skriver hon.

https://twitter.com/mtgreenee/status/1367157548923691010?s=20
Joe Bidens första seger – ”coronalagen” går igenom

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.