Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Putins order: "Måste omedelbart förgöras"

<p>"Alla mål som står i vägen för våra trupper måste omedelbart förgöras", säger Vladimir Putin.</p>Foto: Mikhail Klimentyev
<p>Totalt har rysk militär gjort 4 000 flygningar sen de började bomba Syrien. </p>Foto: AP
<p>En rysk missil träffar mål i Syrien.</p>Foto: AP

Här är Vladimirs Putins hårda order till den ryska militären.

För att skydda de egna trupperna i Syrien ska de agera "extremt tufft", säger han enligt Reuters.

– Alla mål som är ett hot för våra trupper måste omedelbart förgöras, säger presidenten under ett möte med militärledningen.

Efter den militära inmarschen i Syrien i september – här är Vladimir Putins nya hårda uppmaning till sina trupper.

Enligt nyhetsbyråerna AP och Reuters berättade presidenten om den nya taktiken under ett möte med militärledningen på fredagen. Där sa han att landets styrkor ska agera "extremt tufft" i kampen mot IS – och att de ska förgöra alla mål som står i vägen för dem.

– Alla mål som står i vägen för våra trupper måste omedelbart förgöras, säger Vladimir Putin.

Och det är så Ryssland agerat i konflikten sen de gick in. Totalt har rysk militär gjort 4 000 flygningar sen de började bomba Syrien. På så sätt har de, enligt försvarsminister Sergei Shoigu, förstört minst 8 000 terroristmål i landet.

 

 

Rinner in i forna Sovjet

Dessutom ska över 240 flygplan, 90 luftvärnssystem, över 1 700 pansarfordon och stridsvagnar och 35 interkontinentala robotar har skickats ut. Marinen har i sin tur fått åtta nya krigsfartyg, fyra ubåtar varav två är atomdrivna ubåtar med interkontinentala missiler.

Men hotet består. Enligt både Vladimir Putin och Sergei Shoigu finns ett tydligt hot om att det islamistiska våldet ska röra sig från Syrien och Irak in i forna sovjetstater i Centralasien, rapporterar Reuters.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.