Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Putins möte om adoptionslag – när BB-avdelning bombades

Volodymyr Zelenskyj om bombningen av barnsjukhuset i Mariupol: ”Ett illdåd!”.
Sjukhuset är helt förstört efter bombningen.
Foto: EVGENIY MALOLETKA / AP TT NYHETSBYRÅN
Vladimir Putin, Rysslands president.
Foto: Shutterstock

En ny lag ska möjliggöra ryska adoptioner av föräldralösa ukrainska barn från utbrytarområdena Donetsk och Luhansk.

Samtidigt som barnsjukhuset i ukrainska Mariupol bombades under onsdagen diskuterade Putin frågan med sin barnrättskommission i Moskva.

Det är brittiska The Daily Mail som rapporterar om mötet mellan Rysslands president Vladimir Putin och Maria Lvova-Belova, ansvarig för barns rättigheter, som ägde rum i Kreml under onsdagen. 

Syftet med mötet var att diskutera de lagändringar som ska göra det möjligt för ryska medborgare att adoptera ukrainska föräldralösa barn från Donetsk och Luhansk, utbrytarrepubliker i östra Ukraina.

Enligt The Daily Mail ska Putin bland annat ha kallat den nuvarande situationen för extraordinär, sagt att byråkrati inte ska stå i vägen och att man måste tänka på barnens bästa.

Vladimir Putin och Maria Lvova-Belova under onsdagens möte.
Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / AP TT NYHETSBYRÅN

17 skadade vid bombningen

Kreml har annonserat om mötet och på sin hemsida och där går det att läsa en transkribering av Putins och Lvova-Belovas samtal.

Rysslands invasionskrig har pågått i drygt två veckor. Över en och en halv miljon människor har flytt. Samtidigt kommer fler och fler uppgifter om civila som dödats eller skadats.

Minst 17 personer uppges ha skadats vid bombningen som bland annat träffade sjukhusets förlossningsavdelning. Kreml hävdar att man inte attackerar civila mål.

Sanningen har aldrig varit viktigare, se till att du har Expressens app nedladdad för att inte missa några viktiga uppdateringar om kriget i Ukraina.

Klicka här för att ladda ned Expressens app.

Se också:
Falska storyn sprids av Ryssland – för att motivera kriget

Har fått stor spridning i sociala medier och används av ryska topptjänstemän.

Ambassadören: ”Då kan europeiska länder möta liknande hot”

Ukrainas ambassadör Andrij Plachotnjuk visar bilder på förödelsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.