Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Putins ”hemliga dotter” träder fram i rampljuset

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Vladimir Putins dotter, Katerina Tikhonova, medverkade digitalt på det ekonomiska toppmötet i Sankt Petersburg.
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA / REUTERS X90209
Rysslands president Vladimir Putin har aldrig nämnt sina två döttrar vid namn, enligt Washington Post.
Foto: TASS / MIKHAIL METZEL/TASS/SIPA USA SIPA USA

Vladimir Putin är mycket hemlighetsfull när det kommer till familjelivet.

Men i veckan trädde dottern Katerina Tikhonova, 34, fram i rampljuset – som talare på det ekonomiska toppmötet i Sankt Petersburg, skriver Washington Post.

Ingen på mötet ska ha kommenterat att det rörde sig om Putins dotter.

Vladimir Putin ogillar att prata om sitt privatliv och trots att det är välkänt att han har två döttrar – Katerina Tikhonova och Maria Vorontsova – så har han aldrig nämnt deras namn i något officiellt sammanhang.

Men i veckan kunde besökarna på Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum, Rysslands motsvarighet till Davos, själva stifta bekantskap med Katerina Tikhonova som var en av talarna i egenskap av sin roll som avdelningschef på universitetet i Moskva.

Kopplingen till Putin togs inte upp

Enligt Washington Post ska ingen på mötet öppet kommenterat att det rörde sig om Putins dotter men moderatorn ska ha använt fadersnamnet  ”Vladimirovna” i sin presentation.

Trots Putins hemlighetsmakeri är döttrarnas namn och ansikten kända av Rysslands befolkning och Maria Vorontsova, som arbetar som genforskare, har flera gånger varit med i rysk tv som expert.

Någon politisk makt har systrarna inte, men enligt Washington Post har båda nära kopplingar till flera statliga företag i Ryssland.

Mamma till båda döttrarna är Ljudmila Putina, 63, som skilde sig från presidenten 2013 och i dag lever i Frankrike.

Oro för Putins nästa militära drag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.