Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Putins hemliga dotter – DJ och coronaförnekare

Maria Georgieva rapporterade från Navalnyj-protesterna i Moskva i Ryssland.
Elizaveta ”Luiza” Krivonogikh, 18, har pekats ut som Vladimir Putins hemliga dotter.
Foto: Instagram
”Luiza” var DJ på sin födelsedag och har spridit konspirationsteorier om corona.
Foto: Instagram
Vladimir Putin.
Foto: TASS / MIKHAIL KLIMENTYEV/TASS/SIPA USA SIPA USA

Elizaveta ”Luiza” Krivonogikh, 18, har pekats ut som Vladimir Putins hemliga dotter, bland annat av oppositionsledaren Aleksej Navalnyj.

Hon DJ-ade nyligen på en exklusiv klubb i Moskva, och spred konspirationsteorier om corona på Clubhouse.

Men när frågan om pappan kom upp tystnade hon – och väninnorna grep in.

Mamman är Svetlana Krivonogikh, en städare som snabbt uppges ha blivit stormrik och delägare i banken Rossiya. Hon ska ha inlett en affär med president Putin i slutet av 90-talet.

Elizaveta ”Luiza” Krivonogikh, som fyllde 18 år i mars, har först pekats ut som hans dotter av det ryska journalistkollektivet Projekt, i affärsmagasinet Forbes, och i oppositionsledaren Aleksej Navalnyjs avslöjande om Putins palats.

I ett samtal på appen Clubhouse svarade hon på frågor från Projekt-journalisten Andrey Zakharo, som nu jobbar för BBC i Ryssland.

Vännerna ingrep efter pappa-frågan

Bland annat förde hon fram konspirationsteorier om att covid-19 ingår i en slags plan där rika länder vill minska jordens befolkning, rapporterar The Sun.

– Jag kan inte säga att jag är för det, men det finns, det här är vad vi lever i.

”Luiza” var DJ på sin födelsedag och har spridit konspirationsteorier om corona.
Foto: The Sun/Instagram

När BBC-journalisten ställde frågor om hennes pappa blev hon tyst.

– Vi har kommit överens om att inte svara på den största frågan, sa ”Luizas” vänner, som också var med i samtalet.

Samtidigt sa hon att hon var glad över den nya uppmärksamheten, eftersom hennes liv var ganska stillastående innan. Efter rapporteringen om att hon är Putins hemliga dotter har hon snabbt fått nästan 100 000 följare på Instagram.

Civilklädd specialpolis på 18-årsfesten

Hon berättade också att hon studerar en konst- och kulturinriktad linje på universitetet i Sankt Petersburg, och att hon inte vill flytta utomlands.

– Jag kommer, så klart, att stanna i mitt land, i min hemstad. Jag skulle kanske kunna välja Moskva, jag gillar Moskva jättemycket också.

När hon fyllde 18 år DJ-ade hon just i huvudstaden, på den trendiga klubben Rovesnik. Civilklädd personal från inrikesministeriet var på plats, skriver The Sun med hänvisning till lokala medier.

”Luiza” drack vin och bar en mörkblå keps, och hade på förhand presenterats som en ”superhemlig gäst från Sankt Petersburg”. Vladimir Putins stab har nekat till att hon är hans dotter.

Här intar Vladimir Putin rinken – gör åtta mål

Ryska politiker och profiler visade upp sig under galamatch.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.