Putins desperation – är i direktkontakt med fältet

Expressens utrikesredaktör kommenterar fångutväxlingen mellan Ryssland och Ukraina: ”I ett parallellt universum hade Medvedtjuk varit president i Ukraina”.
Putin under sitt tal till nationen.

Premium: Enligt uppgifter till CNN står Putin i direkt kontakt med fältet och ger personligen order till generalerna på plats i Ukraina.

En ”högst ovanlig” och ”dysfunktionell” ledningstaktik som inte rimmar med en modern militärorganisation, uppger källorna.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Evin Ahmad i tvist med produktionsbolag – stoppade film

Premium: ”Snabba cash”-Evin Ahmad stäms • Bevisen: Messenger-meddelanden

Drottningen förödmjukar sina barnbarn offentligt

Premium: När får vi se eldsprutande drakar?

Uppgifter: Ryska fartyg nära gasläckorna

Premium: ”Ingen tydlig koppling – men ett spår man behöver se över”