Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Putins desperata drag – lovar soldater bonusar

En av den landsomfattande rekryteringskampanjens affischer vid en motorväg utanför Krasnodar i Ryssland.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Rysslands president Vladimir Putin har dragit lärdom efter den impopulära mobiliseringen av 300 000 reservister i september förra året. Nu används i stället pengalöften för att rekrytera män till Ukrainakriget.
Foto: MIKHAIL METZEL / AP TT NYHETSBYRÅN

Premium: Ryssland har startat en landsomfattande reklamkampanj för att att med hjälp av pengalöften försöka rekrytera soldater till Ukrainakriget. 

Rekryteringskontor samarbetar med universitet och socialtjänster för att locka fattiga studenter och arbetslösa till invasionsstyrkan, rapporterar nyhetsbyrån AP

– Det gör dig nervös och rädd – ingen vill plötsligt hamna i ett krig med ett gevär i sina händer, säger en Moskvabo till nyhetsbyrån. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Connies födelsemärke på kinden var hudcancer

Premium: Läkarens mardrömsbesked • ”En fråga om liv och död”

”Jag skäms för min sambos feta kropp”

Premium: Bengt Ohlsson: Wienerbröden sviker aldrig

Carolina Gynning: ”Jag är inte rädd för fittans kraft”

Premium: Möter konstnären • Om gränslöshet och sex som drivkraft