Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Putin stöttar Lukasjenka – lovar 13 miljarder kronor

Martin Uggla, ordförande i Östgruppen: ”Regimen i Belarus är oerhört trängd nu”.
Lukasjenka och Putin träffades under måndagen i den ryska badorten Sotji.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Aleksandr Lukasjenka.
Foto: KREMLIN HANDOUT HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Vladimir Putin.
Foto: KREMLIN HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ryssland avbryter inte sitt militära samarbeta med Belarus. I stället ska Ryssland stötta med 13 miljarder kronor Minsk. 

Det meddelas efter att Belarus president Aljaksandr Lukasjenka mött Vladimir Putin, skriver SVT. 

Protesterna mot Aljaksandr Lukasjenka har vuxit de senaste veckorna, sedan han utropade sig själv till vinnare i Belarus val den 9 augusti. 

Under måndagen möttes Lukasjenka och Putin i ryska Sotji. Mötet resulterade i att Putin uttalade sitt stöd för Lukasjenka. 

– Med tanke på din erfarenhet är jag säker att arbetet i den här riktningen kommer att organiseras på högsta nivå och att utvecklingen av landets politiska system kommer nå en ny topp, sade Putin. 

Det militära samarbetet mellan länderna kommer att fortsätta, och dessutom har Lukasjenka och Putin kommit överens om ett ryskt stöd på motsvarande 13 miljarder kronor till Minsk. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.