Vladimir Putin har inget emot att visa upp sin bara överkropp.Vladimir Putin har inget emot att visa upp sin bara överkropp.
Vladimir Putin har inget emot att visa upp sin bara överkropp.
Putin med fångst.Putin med fångst.
Putin med fångst.

Putin släpper video från ny barbröstad semester

Publicerad

Vladimir Putin tar två dagars friluftslov – och släpper en 45 minuter lång officiell semestervideo som detaljerat skildrar hans macho-äventyr i vildmarken.

Han fiskar och jagar och tar som vanligt varje chans att exponera sin bara överkropp.

När Vladimir Putin tar semester nöjer han sig inte med några selfies på Facebook och Instagram för att visa kompisarna hur bra han har det. Nej, han ger Kremls fotografer i uppdrag att producera en 45 minuter lång dokumentärfilm som sprids i alla officiella kanaler.

Den ryske presidenten halvnakna bilder på hästryggen och med jaktgevär i högsta hugg är redan klassiska. Den nya filmen innehåller en hel drös nya fiske, jakt- och paddlingsscener med den uppknäppte Putins  torso i fokus både för kameran och uppmärksamheten.

– Han gillar alltid att besöka nya platser, säger presidentens talesman till den statliga ryska nyhetsbyrån Tass.

Putin tar sig ett dopp.

Fiskar, jagar och paddlar

Den här gången reste han ända till delrepubliken Tuva i Sibirien för att under två dagar fiska, jaga och paddla i en bergssjö. Allt nogsamt dokumenterat på film. Han ses också köra motorbåt och simma i det kalla vattnet. Samt fånga en stor gädda.

En reporter påpekade att gäddan är långt i från lika stor som den 21 kilo tunga gädda Putin fick upp när han besökte Tuva 2013. Men presidentens talesman replikerade att det nya besöket "är ännu mera spännande än förra gången", skriver Washington Post.

Putins talesman understryker att klimatet är mycket hårt i Sibirien med heta dagar och temperaturer nära fryspunkten på kvällen. Men presidenten klarar alla väder. När den ryske ledaren inte uppträder topplös klär han sig i gröna jaktkläder eller i våtdräkt. Samt är gärna utrustad med harpun eller en rejäl bössa.

Putin med fiskespö.

"Hemmastadd i vildmarken"

Den statliga ryska nyhetskanalen RT beskriver entusiastiskt ledarens äventyr i österled.

"Putin verkar känna sig hemmastadd i den väldiga vildmarken när han styrde en båt som ett proffs på en sjö. Han körde också en fyrhjulsdriven bil genom leran och tog en uppfriskande simtur", skriver RT och fortsätter:

"Utrustad med våtdräkt och snorkel fångade den ryske presidenten också en jättelik gädda samt hajkade och campade under sin korta tur till Sibirien."

RT berättar att flera andra politiker också fick vara med på turen: försvarsminister Sergej Shoigu, Tuvas ledare Sjolban Kara-ool och Viktor Tsimin som är president i den ryska republiken Chakassien.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag