Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Putin släpper video från ny barbröstad semester

Vladimir Putin har inget emot att visa upp sin bara överkropp.
Putin med fångst.

Vladimir Putin tar två dagars friluftslov – och släpper en 45 minuter lång officiell semestervideo som detaljerat skildrar hans macho-äventyr i vildmarken.

Han fiskar och jagar och tar som vanligt varje chans att exponera sin bara överkropp.

När Vladimir Putin tar semester nöjer han sig inte med några selfies på Facebook och Instagram för att visa kompisarna hur bra han har det. Nej, han ger Kremls fotografer i uppdrag att producera en 45 minuter lång dokumentärfilm som sprids i alla officiella kanaler.

Den ryske presidenten halvnakna bilder på hästryggen och med jaktgevär i högsta hugg är redan klassiska. Den nya filmen innehåller en hel drös nya fiske, jakt- och paddlingsscener med den uppknäppte Putins  torso i fokus både för kameran och uppmärksamheten.

– Han gillar alltid att besöka nya platser, säger presidentens talesman till den statliga ryska nyhetsbyrån Tass.

Putin tar sig ett dopp.

Fiskar, jagar och paddlar

Den här gången reste han ända till delrepubliken Tuva i Sibirien för att under två dagar fiska, jaga och paddla i en bergssjö. Allt nogsamt dokumenterat på film. Han ses också köra motorbåt och simma i det kalla vattnet. Samt fånga en stor gädda.

En reporter påpekade att gäddan är långt i från lika stor som den 21 kilo tunga gädda Putin fick upp när han besökte Tuva 2013. Men presidentens talesman replikerade att det nya besöket "är ännu mera spännande än förra gången", skriver Washington Post.

Putins talesman understryker att klimatet är mycket hårt i Sibirien med heta dagar och temperaturer nära fryspunkten på kvällen. Men presidenten klarar alla väder. När den ryske ledaren inte uppträder topplös klär han sig i gröna jaktkläder eller i våtdräkt. Samt är gärna utrustad med harpun eller en rejäl bössa.

Putin med fiskespö.

"Hemmastadd i vildmarken"

Den statliga ryska nyhetskanalen RT beskriver entusiastiskt ledarens äventyr i österled.

"Putin verkar känna sig hemmastadd i den väldiga vildmarken när han styrde en båt som ett proffs på en sjö. Han körde också en fyrhjulsdriven bil genom leran och tog en uppfriskande simtur", skriver RT och fortsätter:

"Utrustad med våtdräkt och snorkel fångade den ryske presidenten också en jättelik gädda samt hajkade och campade under sin korta tur till Sibirien."

RT berättar att flera andra politiker också fick vara med på turen: försvarsminister Sergej Shoigu, Tuvas ledare Sjolban Kara-ool och Viktor Tsimin som är president i den ryska republiken Chakassien.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!