Premiärminister Putin kollar in sitt byte. Foto: Alexei Druzhinin/AP
Premiärminister Putin kollar in sitt byte. Foto: Alexei Druzhinin/AP

Putin räddade tv-team - sköt tiger

Publicerad
Uppdaterad
Rysslands premiärminister reagerade blixtsnabbt när tigern gick till attack mot ett tv-team.
Utan att tveka ryckte han till sig ett gevär och sköt en bedövningspil mot den framrusande tigern.
Den före detta KGB-agenten hyllas nu som en hjälte efter insatsen som förmodligen räddade livet på en grupp journalister som följde honom på en resa i ett naturreservat i östra Ryssland.
Tanken med besöket var att Putin skulle få se en sibirisk tiger som fångats in och skulle sövas och förses med en sändare - men djuret rymde och satte av rakt mot tv-teamet, rapporterar det statliga tv-bolaget Ryssiya.

Machoman

Det var tv-bolagets eget tv-team som attackerade av den livsfarliga sibiriska tigern, men tack vare Putin kom ingen till skada. Putin hjälpte senare till med att rengöra den nedsövda tigerns tänder.
Vladimir Putin framställs ofta som en machoman i ryska medier, till exempel fick han mycket uppmärksamhet då han förra året poserade i kamouflagekläder och bar överkropp på en fisketur.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag