Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Putin på semester – poserar med fisk och bar överkropp

Vladimir Putin var bland annat ute och körde motorbåt under semestern.Foto: ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN P / EPA TT NYHETSBYRÅN
Den ryske presidenten passade även på att fiska, här har han precis fått upp en abborre.Foto: ALEXEI NIKOLSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Vladimir Putin gör det igen.

Den ryska presidenten har varit på fiskeresa i Sibirien – ett givet fototillfälle för den äventyrsälskande presidenten.

På bilderna visar han upp en nyfångad abborre, en bar överkropp och en simtur med dykardräkt, det rapporterar AP.

Den ryska presidenten Vladimir Putin har åkt och för att fiska vid de sydsibiriska bergen.

Nu sprids bilderna på den äventyrslystne presidenten från en sjö i vildmarken.

På bilderna har han ett fiskespö och en nyfångad abborre. Som så många gånger förut poserar Putin med bar överkropp. 

Men man ser honom också fiska med harpun. Enligt Putins talesperson Dmitry Peskov ska presidenten ha jagat en gädda i två timmar innan han till slut fångade den, skriver AP.

Med sig hade han försvarsminister Sergei Shoigu och andra högt uppsatta ryssar, enligt AP.

Här har presidenten harpunerat en fisk, iförd dykardräkt och snorkel.Foto: ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN P / EPA TT NYHETSBYRÅN

Och det är inte de första barbröstade bilderna på Putin. Han har efter tidigare fotograferingar i vildmarken utsetts både till Rysslands näst sexigaste politiker och blev Putin även kallad gayikon. 

De barbröstade bilderna på presidenten passar alltså bra så här i pridetider– trots att Putin fått kritik för homosexuellas ställning i Ryssland.

De barbröstade bilderna på presidenten passar alltså bra så här i pridetider– trots att Putin fått kritik för homosexuellas ställning i Ryssland.Foto: JOERG CARSTENSEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Fiskat med George W. Bush

Det råder inte heller någon tvekan om att presidenten gillar friluftsliv och att fiska. Han har bland annat fiskat tillsammans med USAs före detta president George W. Bush.

Och Putins fiskelycka har blivit vida omskriven enligt flera medier lyckades Rysslands president 2013 fånga en gädda på hela 21 kilo, drygt 1,5 kilo tyngre än den största gäddan som fångats i Sverige.

 

Bild från då Putin träffade den tidigare amerikanske presidenten George W. Bush.Foto: MIKHAIL KLEMENTYEV / AP RIA NOVOSTI KREMLIN

 

LÄS MER: Se Vladimir Putins fångst - en stor gädda

 

Med ett ultralätt flygplan har han gjort andra bedrifter i naturen. Året innan han fångade bamsegäddan så guidade han unga tranor.  

Flygningen ingick i ett projekt att bevara den hotade sibiriska tranan.

Det första flygförsöket var dock inte helt lyckat. Endast en trana följde med presidenten. Vid andra försöket följde två tranor efter.

Här åker den ryske presidenten hang glider.Foto: AP / AP