Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Putin på partyhumör firade Krimåret

Enligt medier på plats tycktes Putin vara på gott humör och CNN kopplade till att Putin fram tills nyligen varit "förvunnen" i tio dagar. Foto: Pavel Golovkin

Rysslands president Vladimir Putin deltog i onsdagens firande på Röda torget i Moskva av att det var ett år sedan som den ukrainska Krim-halvön "införlivades i Ryssland".

– Vi förstod att Krim inte bara handlade om territorium, oavsett hur strategiskt viktigt det var. Det handlade om miljoner ryska landsmän som behövde vår hjälp och vårt stöd, sade den ryske presidenten i sitt tal där han också talade om Krims "historiska rötter".

Enligt medier på plats tycktes Putin vara på gott humör och CNN kopplade till att Putin fram tills nyligen varit "förvunnen" i tio dagar. "När Putin dyker upp igen så gör han det med stil", konstaterade mediebolaget efter den ryske presidenten framträdande.

Enligt ryska medier hade tiotusenstals slutit upp i Moskva för att fira ettårsdagen av Krimhalvöns annektering.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.