Enligt medier på plats tycktes Putin vara på gott humör och CNN kopplade till att Putin fram tills nyligen varit "förvunnen" i tio dagar. Foto: Pavel Golovkin
Enligt medier på plats tycktes Putin vara på gott humör och CNN kopplade till att Putin fram tills nyligen varit "förvunnen" i tio dagar.  Foto: Pavel Golovkin

Putin på partyhumör firade Krimåret

Publicerad

Rysslands president Vladimir Putin deltog i onsdagens firande på Röda torget i Moskva av att det var ett år sedan som den ukrainska Krim-halvön "införlivades i Ryssland".

– Vi förstod att Krim inte bara handlade om territorium, oavsett hur strategiskt viktigt det var. Det handlade om miljoner ryska landsmän som behövde vår hjälp och vårt stöd, sade den ryske presidenten i sitt tal där han också talade om Krims "historiska rötter".

Enligt medier på plats tycktes Putin vara på gott humör och CNN kopplade till att Putin fram tills nyligen varit "förvunnen" i tio dagar. "När Putin dyker upp igen så gör han det med stil", konstaterade mediebolaget efter den ryske presidenten framträdande.

Enligt ryska medier hade tiotusenstals slutit upp i Moskva för att fira ettårsdagen av Krimhalvöns annektering.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag