Putin: Fullskaligt inbördeskrig i Ukraina

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vladimir Putin säger att det är fullskaligt inbördeskrig i Ukraina.
Foto: Mikhail Klimentyev/AP

Ukraina befinner sig i fullskaligt inbördeskrig. Det säger Rysslands president Putin efter de senaste blodiga striderna.

Minst fem personer har dödats i nya strider i dag.

De blodiga striderna i Ukraina har fortsatt i dag. En AFP-reporter på plats nära Donetsk vittnar om fem döda efter strider mellan pro-ryska rebeller och en ukrainsk styrka utanför Donetsk.

Enligt reportern var troligen fyra av de döda rebeller, medan den femte tillhörde en frivilligstyrka knuten till den ukrainska militären.

I går dödades ett okänt antal - enligt osäkra uppgifter någonstans mellan 13 och 20 - ukrainska soldater i de båda regionerna Donetsk och Luhansk.

- Ukraina befinner sig i fullskaligt inbördeskrig, säger Vladimir Putin efter de senaste striderna.

SKulden hos USA

Enligt den ryska presidenten ligger en stor del av skulden för inbördeskriget hos USA, som enligt honom hjälpte demonstranterna i Kiev att störta den ukrainska presidenten Viktor Janukovytj.

Samtidigt säger Putin att han kommer att respektera det ukrainska folkets vilja i presidentvalet, som hålls på söndag.  Valdeltagandet väntas bli begränsat i de delar av östra Ukraina som domineras av separatister.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.