Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Putin drar tillbaka trupper från gränsen mot Ukraina

CNN:s reporter Matthew Chance och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj åter till östra Ukraina för att besöka soldaterna.

De ryska trupperna som placerats längsmed gränsen mot Ukraina ska börja dra sig tillbaka, har Moskva beordrat.

En massiv militärövning har hållits i området nyligen, och efter att ha sett över arbetet på platsen har Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu nu meddelat att trupperna ska dras tillbaka, rapporterar Reuters.

Trupperna ska återvända till sina permanenta baser i början av maj. Däremot ska vapen och fordon lämnas kvar inför ännu en militärövning, senare i år.

Stämningen har varit spänd mellan Ukraina och Ryssland sen 2014, då ryska trupper ockuperade den ukrainska halvön Krim. Strider har rasat i östra Ukraina sen dess.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Twitter att han ”välkomnar alla steg mot nedrustning av militär närvaro” i Donbass, alltså östra Ukraina.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1385235227212136449

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.