Putin: Bara rysk ”champagne” får kallas Champagne

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Rysslands president Vladimir Putin.
Foto: ALEXEI NIKOLSKY /SPUTNIK/ KREMLIN POOL / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERTOPIERUCCI / FOTOLIA

Rysslands president Vladimir Putin har signerat en lag som förbjuder utländskt vin från att kallas Champagne – i stället är det bara ryskproducerat mousserande som får göra det.

Lagbeskedet har fått franska Champagneproducenten Moët & Chandon att upphöra med sina leveranser till Ryssland, rapporterar ryska RBC.

Från och med i dag, lördag, är det bara ryskt mousserande vin som får kallas för Champagne. Det har president Vladimir Putin bestämt sedan han undertecknat en lag som publicerades i dag, rapporterar ryska Echo Moskva.

Det innebär att all utländsk Champagne som importeras till Ryssland måste ändra namn på sina produkter till ”mousserande vin”.

Ryska RBC rapporterar att det gjort att den klassiska franska Champagneproducenten Moët & Chandon upphört med sina leveranser till Ryssland. Detta eftersom de inte vill ändra beteckningen på sina flaskor.

Ryska politiker och profiler visade upp sig under galamatch

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.