Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Psyksjuk jagas för knivmorden i Linköping

Mohamad Ammouri, 8, kom aldrig fram till skolan. På vägen dit mördades han. Ett par meter därifrån mördades Anna-Lena Svenson.
LINKÖPING. Tidigt i morse jagade polisen med utökad styrka den misstänkte knivmannen.
Samtidigt genomförs i rasande takt en kartläggning över farliga våldsmän och psykiskt sjuka.
Ett av polisen spår är den så kallade nyckelmannen.
Mördaren använde en butterflykniv.
Polisen jagar en man i 20-årsåldern, bredaxlad, 180 centimeter lång, klädd i beige, knälång jacka och en svart eller blå toppluva.
Linköpingspolisen, med förstärkta trupper, söker nu efter Mohamad Ammouris, 8, och Anna-Lena Svensons, 56, mördare. Under tisdagen fick polisen in flera tips från allmänheten med personer som den senaste tiden betett sig underligt i området. – Vi håller nu på och utreder de personerna och flera stycken har förhörts, säger Tommy Håkansson, förundersökningsledare.

"Nyckelmannen"

Han berättar också att personer som är intagna inom psykvården har förhörts, men ingen har delgivits misstanke. Nyckelmannen är ett av polisens spår i mördarjakten. För en månad sedan varnade tre rektorer för två personer. En av dem som beskrivs vara i 20–30-årsåldern är fortfarande inte funnen – och därför högaktuell i mordutredningen. Polisen gick tidigt ut med ett signalement om att knivmördaren var ungefär 180–190 centimeter lång, bar beige jacka och mörk mössa. Under dagen ryckte polisen också ut till flera olika platser där personer som liknade gärningsmannen hade setts.

"Gick ut för snabbt"

– Signalementet gick ut för snabbt. Andra vittnen har senare lämnat andra uppgifter om hur gärningsmannen såg ut och vi kan inte låsa oss vid det första. Det kan försvåra utredningen, säger Tommy Håkansson. Eftersom vittnesuppgifterna varit spretiga har poliserna koncentrerat sig på att kartlägga våldsmän, psykiskt sjuka och de båda offrena och deras familjer. Den 8-åriga pojkens familj fick besök av polisen vid tre tillfällen under tisdagen och de fick bland annat frågor om det mansnamn som Anna-Lena Svenson enligt ett vittne ska ha ropat. – Inget tyder på att hon kände förövaren men vi fortsätter att utreda det, säger Tommy Håkansson.

Blodspår undersöks

Polisens tekniker har tagit hand om blodrester på mordplatsen och undersökt omgivningen. Polisen har också hittat mordvapnet, enligt uppgifter till Expressen, en så kallad Butterflykniv. Den har nu skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, där man hoppas hitta fingeravtryck från mördaren. Enligt Östgöta Correspondenten hittade polisen på Djurgårdsgatan ett föremål som kan sättas i samband med mördaren. – Vi har inga misstänkta gärningsmän. Vi vet inte vem han är än men jag är säker på att han kommer att gripas, säger Tommy Håkansson. Linköpingspolisen har även bett rikskriminalen om hjälp med mördarjakten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!