Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prylen som laddar din
telefon på 30 sekunder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Har du ledsnat på att din mobiltelefon tar timmar att ladda?
Då kan  räddningen snart vara nära. Företaget Storedot presenterade nyligen en  prototyp för en laddare som gör jobbet på 30 sekunder.

https://www.youtube.com/watch?v=9DhJZAhjbcI

Är du trött på att det tar sådan tid för din urladdade mobiltelefon att ladda upp sig?
Då kan räddningen snart vara nära. Det Israeliska företaget Storedot presenterade under Microsofts Think Next-konferensen i Tel Aviv en ny pryl som laddar din telefon på 30 sekunder, skriver Wall Street Journal.
När laddaren väl är klar och når marknaden kommer den kosta ungefär dubbelt så mycket som en vanlig laddare, och planerad start för tillverkning är planerad till slutet av 2016.
Prototypen som Storedot presenterade är ungefär lika stor som en datorladdare – men utvecklarna jobbar på att få ner storleken ytterligare.
Se exempel på hur det går till i videon ovan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.