I Pakistans näst största stad Lahore har hundratals människor under tisdagen protesterat. Enligt AFP skanderade demonstranterna ”Sverige borde skämmas.” Nyhetsbyrån skriver också att flera partier i landet uppmanat till protester.
”Yttrandefrihetens dräkt kan inte användas för att såra religiösa känslor hos 1,5 miljarder muslimer över hela världen, det är oacceptabelt”, twittrade Pakistans premiärminister tidigare.
Sveriges ambassadör kallas upp
I den afghanska staden Khost har också hundratals personer protesterat och ropat ”död åt den svenska regeringen.”
I Indonesien har den svenska ambassadören Marina Berg kallats upp till utrikesdepartementet med anledning av Koranbränningen.
– Vi kommer träffa henne i veckan, säger en talesperson för utrikesdepartementet till AFP.
Den svenska ambassaden bekräftar för AFP att mötet kommer äga rum.
Afghanistans talibanstyre har tidigare fördömt Paludans aktion och uppmanat den svenska regeringen att ”straffa förövaren.”
– Folket i Khost fördömer brännandet av Koranen och uppmanar muslimska länder att höja sina röster mot den här onda politikern, säger en demonstrant till AFP.
Bilder från Ankara visar nya protester utanför den svenska ambassaden i Ankara även i dag. På sin hemsida skriver ambassaden att de håller stängt under dagen med anledning av förväntade protester.

Ny aktion fördöms av Turkiet
I söndags genomförde den nederländska politikern Edwin Wagensveld en likande auktion utanför det nederländska parlamentet. Han fick dock inte tillåtelse att tända eld på Koranen med hänvisning till säkerhetsrisken det innebär att tända eld på saker.
I stället rev han ut flera sidor ur exemplaret av Koranen och stampade på dem.
Nu har Turkiets fördömt även den aktionen och menar att det är bevis för ”islamofobin i Europa”. Turkiet har meddelat Nederländernas ambassadör i landet att man förväntar sig att landet vidtar åtgärder för att liknande aktioner inte ska tillåtas igen.
DETTA HAR HÄNT
12 Januari: En docka föreställande Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hängs upp utanför Stockholms stadshus. Flera svenska politiker kritiserar aktionen och den väcker upprördhet i Turkiet.
Försvarsminister Pål Jonsons planerade resa till Turkiet stoppas.
21 januari: Rasmus Paludan bränner ett exemplar av Koranen utanför Turkiets ambassad – trots Turkiets krav på att Sverige ska stoppa aktionen.
Protester bryter ut i Turkiet och stora delar av Arabvärlden.
22 januari: Protesterna fortsätter i Turkiet. Tusentals personer syns på gatorna i den turkiska staden Batman och bilder på Rasmus Paludan bränns.
23 januari: Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan säger att Sverige ”inte kan vänta sig stöd” för Nato-ansökan. Han riktar också stark kritik mot Sverige för att man tillåtit Rasmus Paludan att bränna Koranen framför Turkiets ambassad.