Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Protester mot PornHub – en miljon har skrivit på

Harry Skärlund blev beroende av porr som tolvåring.
Porrsajten PornHub anklagas nu för att ha traffickingvideor.
Foto: Skärmdump/ Change.org / Skärmdrump/ Change.org

En namninsamling har startats för att stänga ner porrsajten PornHub. Kampanjen, som går under namnet ”TraffickingHub”, leds av anti-trafficking organisationen Exodus Cry. 

Organisationen anklagar PornHub för att inte ha ett system där man verifierar åldern på de personer som visas på sajten. 

PornHub nekar dock till anklagelsen. Enligt dem finns det ett moderingssystem för att ta bort videor som går emot deras riktlinjer, både i form av ett mänskligt team och i form av olika algoritmer, skriver International Business Times.

Namninsamlingen på Change.org påstår dock att de varit i kontakt med minderåriga kvinnor som menar att deras videor streamats på sajten. PornHub nekar även till detta.

I skrivande stund har namninsamlingen 1 069 053 underskrifter. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.