Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Protesten mot NMR – höll Pridebröllop på båt

Vigseln hölls på en båt som Centerpartiet i Stockholm upplät.
Foto: Hamid Ershad
Ellinor, 25, gifte sig med Marielle, 29.
Foto: Hamid Ershad
”Jag har kallat henne för min sol” säger Ellinor om Marielle.
Foto: Hamid Ershad

När nazistiska NMR demonstrerade på Kungsholmen i Stockholm spelade representanter från Centerpartiet hög musik från en båt ute på vattnet.

Där hölls nämligen ett Pridebröllop.

– Vi fick alla papper klara i går så känns underbart, säger Ellinor, 25, som gifte sig med Marielle, 29. 

Samtidigt som NMR:s demonstration pågick vid Kungsholmstorg upplät Centerpartiet i Stockholm sin flytande vallokal till ett Pride-bröllop. 

Brudparet i fråga var Ellinor, 25, och Marielle, 29 som inte vill ha med sitt efternamn. 

– En kollega till Marielle berättade om Centerpartiets idé. Vi blev tillfrågade och eftersom vi hade tänkt i de banorna så sa vi ja, säger Ellinor.

Vigsel på båten

På fredagen hade de alla papper klara, berättar Ellinor. 

– Vi fick veta i går klockan 13 att vi kunde gifta oss och att alla papper var färdiga, med hindersprövning, och vi fick okej från Stadshuset. I dag fick vi veta att allt var fixat för vigsel på båten, säger Ellinor.

Klockan 11.30 lade bröllopsbåten ut från kajen och rörde sig ute på Riddarfjärden. Strax efter klockan 12 hölls vigseln med ceremoni och efterföljande fest. Ombord fanns ett 50-tal personer, varav ett 20-tal bröllopsgäster.

– Vi skålade lite, gick på båten och hade en vigsel och fest med vänner. Det blev väldigt fint med liljor och solrosor. Jag har kallat henne för min sol så det passade jättebra. Samtidigt var det en manifestation mot NMR och inte för något specifikt parti, även om det var Centerpartiet som höll i det, säger Ellinor.

Båten lade vid 14-tiden till vid Söder Mälarstrand och sedan fortsatte festen.

– Nu ska vi i land här och fira.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.