Protesten – badar från helikopterplatta i Täby

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Ett 30-tal personer finns på plats och badar.
Foto: Privat / Privat

En badprotest pågår just nu på stranden bredvid ett villaområde i Täby.

Bakgrunden är Dagens ETC:s avslöjande om att villaägare i området byggt bryggor och en helikopterplatta på kommunal mark.

Tidningen berättade i veckan om en rad villaägare i Täby som lagt beslag på den kommunala stranden genom staket och privatbyggda bryggor. 

Ett tillsynsärende är inlett av Täby kommun och sju bryggor misstänks bryta mot strandskyddet, rapporterar Dagens ETC. Ägaren till den svartbyggda helikopterplattan har redan fått besked om att den måste rivas.

Efter tidningens publicering startades Twitter-kontot Folkets bad som uppmanade till bad på den kommunala stranden under söndagen.

”Trevligt ställe att bada på”

Enligt arrangörerna är ett 30-tal personer nu plats och badar med utgångspunkt på helikopterplattan.

”Det verkar som att någon har råkat placera stängsel vid badet, men det är inte något som ska hindra en härlig badutflykt i den underbara sommarsolen”, skriver kontot på Twitter.

– Vi såg ETC:s granskning av de olagliga bryggorna och tyckte det såg ut som ett trevligt ställe att bada på, säger arrangören Jacob Lundberg.

https://twitter.com/FolketsBad/status/1541052296989233154

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.