Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Professorn har redan sparkats en gång

Eva Lundgren, 57, är professor i sociologi vid avdelningen för genusforskning vid Uppsala universitet.
Paniken ökar nu på Uppsala universitet efter professor Eva Lundgrens påståenden att män mördar barn i skogen och gräver ner dem .
Universitetets ledning bombas av mejl, brev och telefonsamtal.
Nu avslöjas också att professorn i praktiken kastades ut från sin förra arbetsplats i Norge.
Eva Lundgren.
Eva Lundgren, 57, är professor i sociologi vid avdelningen för genusforskning vid Uppsala universitet. Hon påstår att hennes forskning visar följande:
  Det finns ett stort antal (manliga) satanistiska grupper i Sverige som mördar barn och gräver ner dem i skogen.
   Män brukar slita foster ur livmodern för att döda dem.
    Hälften av alla kvinnor har utsatts för manligt våld.

    Förlorar anseendet

    Flera professorer vid universitetet fruktar att Lundgren håller på att sänka det anrika lärosätets anseende till botten. Eva Lundgren började sin forskarkarriär vid Bergens universitet i Norge. Redan där riktade hon in sig på "mäns sataniska våld mot kvinnor i Guds namn". Hon hamnade snabbt på kollisionskurs med kolleger, universitetsledning, präster, biskopen – och massmedier. En norsk tidning utnämnde Lundgren till "Årets häxa". I praktiken blev forskaren Lundgren utkastad från Bergens universitet. Rektorn meddelade henne att hon aldrig skulle få jobb på universitetet. Till slut flyttade hon till Sverige.

    Svårt få bort henne

    Universitetsrektor Bo Sundqvist har att lösa problemet. Men, han är bakbunden – en professor har ett extra starkt anställningsskydd: – Det krävs lagbrott om avskedande ska bli aktuellt. Expressen har upprepade gånger försökt få kontakt med Lundgren för kommentar. Hon kom inte till jobbet på universitetet i går och i hennes bostad i Stockholm svarar en man att hon "kommer att vara borta länge".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.