Professor: Kan Jang fungerar

Publicerad
Uppdaterad
Naturmedlet Kan Jang har visat sig effektivt mot influensa.
Symptomen lindras avsevärt och antalet sjukdagar minskar markant, visar en ny studie.
- Det fungerar, säger professor Olle Haglund.
Kan Jang har i flera tidigare studier visat sig effektivt mot förkylning. Nu visar en ny undersökning som publiceras i den ansedda amerikanska tidskriften Journal of Herbal Pharmacology and Therapy att det även verkar lindrande på influensa. - Det intressanta med Kan Jang är att det ger effekt oavsett när i sjukdomsperioden man tar medlet. Andra medel måste man ta innan sjukdomen brutit ut eller i inledningsskedet, säger Olle Haglund, professor vid Uppsala universitet. Över 600 personer har deltagit i studien som är gjord på ett vetenskapligt godtagbart sätt. Resultaten har jämförts med det receptbelagda antiinfluensamedlet Amantadine. I genomsnitt tillfrisknade patienterna tre dagar fortare än de som fick Amantadine. - Jag tycker det är väldigt spännande. Det är min personliga uppfattning att Kan Jang gör ett bra preparat för egenvård, säger Olle Haglund. 200 000 drabbade Omkring 200 000 personer tros hittills ha drabbats av årets influensaepidemi. - Det är svårt att säga när kulmen nås, men årets influensa är snällare än den förra året, säger influensaexperten Annika Linde vid Smittskyddsinstitutet. Därmed är det också färre som uppsöker sjukhus, vilket gör att mörkertalet blir stort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag