Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Swedbanks besked: Tekniska felet är löst

Swedbank-kunder larmade om problemet på torsdagskvällen.
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Trebarnsmamman Stephanie har drabbats av bankhaveriet och ligger nu minus på sitt privatkonto.
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat
En kund har felaktigt minus på saldot.
Foto: Läsarbild

Swedbank-kunder har sedan torsdagskvällen larmat om konstiga dragningar från sina konton och att det står minus på saldon.

På fredagseftermiddagen ska problemet vara löst – pengarna väntas komma tillbaka under kvällen.

– Det tekniska felet är nu löst och saldouppgifterna rättas. Kundernas pengar har hela tiden varit trygga, skriver presstalespersonen Ralf Bagner i ett mejl till Expressen.

Flera Swedbank-kunder rapporterade om problemen med banken under torsdagskvällen och problemen fortsatte fram till strax efter 17-tiden på fredagen.

Men vid 17.30 meddelar Swedbank att felet ska vara löst.

– De kunder som haft felaktigt information på kontot kan successivt, under kvällen, se korrekta uppgifter, skriver presstalespersonen Ralf Bagner.

Han fortsätter:

– Om kunder anser sig ha lidit ekonomisk skada på grund av störningen ska de kontakta banken. Vi kommer att hantera de kundförfrågningar som kommer in enligt gängse rutiner och avtal.

Trebarnsmamman kan inte köpa blöjor

Trebarnsmamman Stephanie Dixon upptäckte under torsdagskvällen att alla pengar från hennes sparkonton saknas samt att hennes privatkonto visar på minus 3 600 kronor.

– Vi skulle ju gå och handla inför helgen, men det har vi ju inte kunnat. Vi har två barn till dessutom och kan varken köpa mat eller blöjor, vi kan inte ens köpa en mjölk, säger Stephanie och fortsätter: 

– Jag kan ju inte heller be någon att swisha för att jag ligger minus så pass mycket. 

Stephanie medger att hon har tur som nu kommer att få hjälp av sin familj för att köpa det nödvändiga. 

– Jag har ju tur att jag har en mamma som kan hjälpa till, det hade ju inte gått annars. 

Swedbank har uppgett att störningen har uppstått i samband med en uppdatering av bankens interna system och att de arbetar för fullt med att lösa problemet. 

– Våra kunder kan och ska känna sig trygga med att deras pengar är säkra hos oss, sa Ralf Bagner, pressansvarig på Swedbank, under natten mot fredagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.