Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Privat förmögenhet betalar för Madeleine"

Många svenskar har upprörts över att prinsessan Madeleine inte arbetar för hovet.

I Kvällsöppet i TV4 försvarar hovets informationschef, Bertil Ternert, prinsessans vistelse i New York.

- Det betalas av hovets privata förmögenhet, säger han.

Prinsessan Madeleine har inte många anteckningar i hovets kalender - och många har upprörts av att hon verkar leva ett lyxliv i New York för skattepengar.

I Kvällsöppet i TV4 slår hovets informationschef Bertil Ternert tillbaka mot kritiken om att kungens apanage, pengar han får av staten, skulle finansiera något lyxliv.

– När det gäller prinsessan Madeleine så har hon inte apanage när hon finns i USA. Hennes vistelse där betalas av privata medel. Då ska man veta att familjen Bernadotte kom till Sverige och hade med sig en förmögenhet, och det är den som finns i familjens ägo, säger han.

"Hon arbetar heltid"

Han tillbakavisar också den vanliga kritiken om att Madeleine inte arbetar i New York.

– Hon arbetar för den ideella organisationen Childhood. I den här organisationen är de tre stycken och prinsessan arbetar där med olika projekt. Hon arbetar heltid för den här organisationen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.