Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prislappen för kortet – 3,3 miljoner kronor

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Säljaren fick 3,3 miljoner för Pokémonkortet.
Foto: Colourbox

Nästan 3,3 miljoner kronor.

Så mycket fick en säljare för ett ovanligt Pokémonkort som såldes i veckan.

– Den här försäljningen stärker faktumet att efterfrågan på Pokémonkort fortsätter att växa, säger Jesus Garcia, auktionskoordinator, till CNN.

Det dyra Pokémonkortet i fråga är en ovanlig förstautgåva från 1999. På det syns Charizard – en publikfavorit bland många fans.

Under torsdagens auktion på amerikanska Heritage Auctions såldes kortet för hisnande 336 000 dollar. Det motsvarar nästan 3,3 miljoner svenska kronor.

Enligt auktionshuset fanns det flera anledningar som gjorde kortet särskilt attraktivt. Dels kommer det från det första Pokémonspelet som översattes från japanska till engelska. Dels var det i ovanligt gott skick.

Perfekt skick

Enligt skalan som används för att bedöma skick på samlarkort bedömdes det ha GEM-MT 10. Det var ett av totalt 121 samlarkort som fått en så hög bedömning, enligt auktionshuset.

Jesus Garcia, auktionskoordinator, konstaterar att auktionen gick ”exceptionellt bra”. På plats såldes såväl högklassiga Pokémonkort som kort från samlarspelen Magic: The Gathering och Yu-Gi-Oh.

– Den här försäljningen stärker faktumet att efterfrågan på Pokémonkort fortsätter att växa. Vi trodde helhjärtat att Pokémonkorten och Magic: The Gathering-korten skulle göra bra ifrån sig, och det gjorde de, säger Garcia till CNN.

Se också:

Efter pokemondejten sa det klick ordentligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.