Foto: Mahesh Kumar A
 Foto: Mahesh Kumar A

Priset är satt på Facebook-aktien

Publicerad

Under fredagen startar handeln med Facebook-aktier på New York-börsen.

Nu meddelar företaget att priset är satt till 38 dollar.

Det sociala nätverket har funnits i åtta år och har 900 miljoner användare. Förra året gjorde bolaget en vinst på en miljard dollar (cirka 7,2 miljarder kronor).

Nu tar företaget klivet in på börsen.

I och med priset på 38 dollar per aktie (cirka 274 kronor) fastställs värdet på världens största sociala nätverk till över 100 miljarder dollar (cirka 721 miljarder kronor). Börsintroduktionen kommer därmed att inbringa 18,4 miljarder dollar till företaget och nuvarande aktieägare, uppger AFP enligt TT.

Majoritet av rösterna

Efter börsintroduktionen kommer ägarna att kontrollera 96 procent av rösterna i bolaget.

Grundaren Mark Zuckerberg, som äger 25 procent av bolaget, kontrollerar knappt 56 procent av rösterna, uppger BBC.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag