Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsparets uppmaning: Köp inte bröllopspresenter

Prins Harry och Meghan Markle vill inte ha några bröllopspresenter. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
I stället uppmanar de sina gäster att donera pengar till välgörenhet. Foto: NICHOLAS EGAN HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Därmed gör de precis som prins Harry och hustrun Kate gjorde i samband med deras bröllop. Foto: SIMON DAWSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och Meghan Markle gifter sig den 19 maj.Foto: EDDIE MULHOLLAND / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry och hans framtida fru Meghan Markle vill inte ha några egna bröllopspresenter. 

I stället uppmanar prinsparet gästerna att donera pengar till utvalda välgörenhetsorganisationer, meddelade Kensington Palace på måndagen. 

– Paret är glada över att kunna förstärka och belysa sitt arbete, säger en talesperson enligt CNN. 

Prinsbröllopet i England närmar sig. 

Den 19 maj tar sig cirka 600 gäster till bröllopet i Windsor för att se prins Harry och Meghan Markle svära evig trohet till varandra. Drygt 200 av dem väntas därefter följa med till bröllopsfesten. I slutet av mars skickade det brittiska hovet i väg inbjudningskorten. 

Med lite mer än en månad kvar till bröllopet har prinsparet meddelat att de inte vill ha några bröllopspresenter till sig själva. 

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig den 19 maj.Foto: EDDIE MULHOLLAND / AP TT NYHETSBYRÅN

I stället uppmanar de sina gäster att skänka pengar till någon av sju utvalda välgörenhetsorganisationer. Det uppgav Kensington Palace på måndagen, enligt CNN. 

– Många av de här är små välgörenhetsorganisationer och paret är glada över att kunna förstärka och belysa sitt arbete, säger en talesperson. 

Meghan Markle vill inte ha bröllopspresenter

Organisationerna som berörs inkluderar: CHIVA (arbetar med hiv-sjuka barn), Crisis (arbetar med hemlösa), Myna Mahila Foundation (arbetar med kvinnors utsatthet i Mumbai), Scotty's Little Soldiers (arbetar med barn vars föräldrar dött i brittiska armén), StreetGames (arbetar med sport och unga människor), Surfers Against Sewage (arbetar med föroreningar) och The Wilderness Foundation (arbetar med att bevara naturen).

Prins Harry och Meghan Markle tillsammans med hertiginna av Cambridge Kate. Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Kensington Palace säger vidare i uttalandet att prinsparet inte har några formella band till någon av organisationerna. 

Beslutet innebär att prins Harry och Meghan Markle följer prins William och hustrun Kate, hertiginna av Cambridge, som också uppmanade sina gäster att donera pengar till välgörenhet. 

Inför bröllopet har det också börjat florera rykten om babyfeber. Detta efter att prinsparet besökt en mässa för innovativa tech-lösningar och visat mycket intresse för en badbalja med ett halkskydd i botten som ska göra det säkrare för barnet att bada. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.