Prinsparet semestrar i Sydafrika – mötte svensk landslagstalang

Arkivbild. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid en bankett på Stockholms slott tidigare i år.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia befinner sig på en privat resa i Sydafrika.

Bland annat passade paret på att se det svenska landslagets träningsmatch mot Sydafrika. 

Men lite arbete blir det ändå, åtminstone för prinsessan Sofia.

– Prinsessan Sofia har ju ett engagemang i Project Playground så det kommer även vara arbete kring den organisation, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip befinner sig på en privat resa i Sydafrika. Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, bekräftar att paret är på plats i Sydafrika, men hon vill inte kommentera vad prinsen och prinsessan ska göra under vistelsen i landet.

– Vad de ska göra är inget jag kan kommentera, de har precis anlänt dit. De har ju åkt dit under den här helgen.

Gillar Sydafrika

Paret har varit i Sydafrika förut och verkar ha förälskat sig i landet. På prins Gabriels dop spelades den sydafrikanska folkmelodin "Think of me" som översatts till svenska. 

Resan är privat, men lite jobb blir det ändå för prinsessan Sofia. Sydafrika är nämligen ett fokusområde för hennes välgörenhetsorganisation Project Playgrounds verksamhet.

– Ja, det är en delvis privat utlandsvistelse. Prinsessan Sofia har ju ett engagemang i Project Playground så det kommer även vara arbete kring den organisation, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prinsen gratulerade 18-åriga talangen

På söndagen syntes prinsparet i publiken under svenska landslagets landskamp mot Sydafrika som slutade 3-0. 

18-åriga Loreta Kullashi gjorde i andra halvlek en bejublad landslagsdebut och slog in två mål. Det imponerade på Carl Philip som passade på att gratulera med anfallstalangen.

– Han kom ner och jag fick prata lite med honom efter matchen. Han tyckte att det var kul att se mig spela och att jag, som ung spelare, tog för mig så mycket i matchen.

Hur kändes det?

– Det var jättehäftigt att få träffa prinsen.


LÄS MER: Prinsparet såg 18-åringens galna debut i landslaget 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.