Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsparet delar ut miljoner till kampen mot covid-19

Prins William på pub när England öppnar upp
Prins William och hustrun Cathrine, hertiginnan av Cambridge.
Foto: MEGA CHANNEL / MEGA TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Cathrine tror att coronaviruset kommer sätta sina spår psykiskt hos många inom vården. Arkivbild.
Foto: OLAFUR STEINAR GESTSSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins William och hustrun Cathrine, hertiginnan av Cambridge, har förundrats över alla tusentals människor som dagligen kämpar mot coronaviruset i Storbritannien.

Nu meddelar paret att deras fond kommer att dela ut 1.8 miljoner pund, cirka 20 miljoner kronor, till vårdpersonal eller andra människor vars liv påverkats av viruset, enligt Daily Express.

Nyheten utannonserades kort efter att paret träffat vårdpersonal och terapeuter som arbetar för några av de organisationer som fonden stöttar ekonomiskt.

– De senaste månaderna har vi förundrats över det fantastiska jobb som personalen i frontlinjen och akutpersonal utfört som svar mot covid-19, säger Cathrine – eller Kate som hon brukar kallas – i ett uttalande.

Pengar till sorgehantering

Primärt kommer fonden att finansiera psykisk vård till vårdpersonalen, som till exempel sorgehantering. Något som Kate tror kommer att behövas.

– Men vi vet om att för flera av dem, deras familjer och för tusentals andra i Storbritannien kommer pandemin att lämna en långvarig påverkan på deras mentala hälsa, säger hon.

Meghan och prins Harry ryter ifrån mot rasism

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.