Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsförfattaren rasar mot Meghan

Den 31 mars lämnar paret ifrån sig sina kungliga titlar. Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Tom Bower är expert den brittiska kungafamiljen och han tycker att hertigparets främsta lojalitet ska vara hos drottningen.Foto: ZJJG/LNG / WENN.COM TT NYHETSBYRÅN

Tom Bower, författare till Prins Charles biografi, säger i tv-programmet Good morning Britain att Meghan Markle vill utnyttja den kungliga titeln. 

Han kallar henne för självisk och hätsk i programmet, skriver Daily Mail

– Hon vill kommersialisera titeln, säger han.

Meghan och Prins Harry har avsagt sig sina kungliga titlar och den 31 mars blir det officiellt. I fredags publicerade det brittiska kungahuset ett pressmeddelande att paret från och med den 31 mars inte längre kommer kunna marknadsföra sig som hertigen och hertiginnan av Sussex. 

Strax efteråt publicerade paret ett eget meddelande via sin hemsida. I det meddelandet stod det att drottningen och kungahuset inte har någon äganderätt över ordet ”kunglig”. 

Parets meddelande har rört upp känslor i England och journalisten och författaren Tom Bower, 73, sa i tv-programmet Good morning Britain att meddelandet var hätskt och fullt med raseri från Meghan. 

– Meddelandet var oförskämt mot drottningen. Det är inte så länge sedan som hon gifte in sig i den kungliga familjen men hon lämnade. Och hon ville lämna på sina egna villkor, säger han, rapporterar Daily Mail. 

Rasar mot paret

Bredvid Bower satt journalisten Afua Adom, hon menade att det inte alls finns någonting som ens tyder på att paret skulle vilja använda sig av sina kungliga titlar efter den 31 mars. Men Tom Bower gav sig inte, utan i programmet säger han att Meghan inte har någon som helst status utanför den kungliga familjen.

– Hon har ett helt liv och en hel karriär bakom sig där hon exploaterat sig själv. Hon har absolut ingen status utanför den kungliga familjen. De försöker att tjäna pengar på den kungliga familjen, säger han i programmet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.